Video-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Απόντος του 60χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη πριν από τρία χρόνια, αναβλήθηκε η δίκη του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τις 25 Νοεμβρίου του 2020, λόγω κωλύματος τόσο της υπεράσπισης όσο και της πολιτικής αγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επιστολή του στο δικαστήριο ο 60χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον 9 μήνες για το στυγερό έγκλημα, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να παραστεί στη διαδικασία. Η συνήγορός του, η οποία πριν από λίγες ημέρες διορίστηκε από το δημόσιο, ζήτησε αναβολή της δίκης, καθώς χρειάζεται χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, που, όπως είπε, είναι άρρωστος.

Αυτή τη φορά όμως δεν μπόρεσε να προσέλθει στο δικαστήριο ούτε η μητέρα της άτυχης εφοριακού, η οποία, σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Με το ζόρι τρώει και κοιμάται. Δεν είναι σε θέση να έρθει στο δικαστήριο και για τον λόγο αυτόν ζητεί αναβολή» είπε στους δικαστές η νεαρή κοπέλα.  

Τελικά το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται πως ο 60χρονος κατηγορούμενος, αν και αρχικά ομολόγησε τη δολοφονία της εφοριακού τον Οκτώβριο του 2017, στη συνέχεια με υπόμνημά του ισχυρίστηκε πως οι πραγματικοί ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Ο 60χρονος επέμενε μέχρι την καταδίκη του ότι δεν σκότωσε, αλλά τραυμάτισε την 32χρονη στην προσπάθειά του να της κλέψει την τσάντα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, δύο άτομα τού υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ, αλλά και ναρκωτικά και πως ήθελαν να τη σκοτώσουν λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν κρίθηκαν αξιόπιστοι από τις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα να καθίσει μόνος στο εδώλιο και να καταδικαστεί πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 60χρονος ήταν εκείνος που με 14 μαχαιριές έκοψε το νήμα της ζωής της Δώρας Ζέμπερη την ώρα που βρισκόταν δίπλα στο μνήμα φίλου της, που είχε χάσει πρόσφατα. Ο στόχος του ήταν η τσάντα της νεαρής κοπέλας, την οποία απείλησε με μαχαίρι. Όταν η Δώρα αντέδρασε, δέχτηκε τη μοιραία επίθεση. Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια εξαφανίστηκε μαζί με την τσάντα και το κινητό της κοπέλας, το οποίο, όπως προέκυψε, πούλησε για 20 ευρώ.

Η Δώρα Ζέμπερη είχε βρεθεί κατακρεουργημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, καθώς είχε δεχτεί συνολικά 14 μαχαιριές στην πλάτη και στον θώρακα, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα στο χέρια, τα οποία κατέδειξαν την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να προφυλαχθεί και να ξεφύγει από τον δολοφόνο της.

Κατόπιν εντατικών αναζητήσεων της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη, 20 μέρες αργότερα συνελήφθη στο Γαλάτσι ο 58χρονος Ελληνοαρμένιος Μανώλης Σοροπίδης, χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος, ενώ αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, τρεις μήνες μετά κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης