Κρήτη: Αναβιώνει στο δικαστήριο το άγριο έγκλημα με τις μαγκούρες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 08:18
Κρήτη: Αναβιώνει στο δικαστήριο το άγριο έγκλημα με τις μαγκούρες

Στις αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναβιώνει σήμερα σε δεύτερο βαθμό το φονικό του Αντισκαρίου, τον Μάρτιο του 2014, σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη, με τον θάνατο του 51 ετών Κώστα Προβιδάκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τρεις άνδρες, δύο αδέλφια 39 και 30 ετών, καθώς και ένας 32χρονος φίλος τους. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει και στους τρεις την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το χρονικό

Στις 23 Μαρτίου 2014, ο Προβιδάκης με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και ο γιος του, προσπάθησε να διασχίσει έναν στενό δρόμο στο Αντισκάρι, όταν από την αντίθετη κατεύθυνση έφθανε ακόμη ένα όχημα με οδηγό τον 39χρονο κατηγορούμενο από το Αντισκάρι και συνοδηγό τον 32χρονο φίλο του από τη Γέργερη. Ο Προβιδάκης ζήτησε από τον 39χρονο να μετακινήσει το όχημά του για να περάσει, ωστόσο ο φερόμενος ως δράστης εξεμάνη και, αφού βγήκε από το αυτοκίνητο μαζί με τον 32χρονο φίλο του, άρχισαν να προκαλούν φθορές με μαγκούρες που είχαν μαζί τους στο Ι.Χ. του θύματος. Η συμπλοκή πολύ γρήγορα πήρε τραγικές διαστάσεις, αφού στην παρέα των δύο κατηγορουμένων προστέθηκε και ο 30χρονος αδελφός του οδηγού. Και οι τρεις μαζί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Κώστα Προβιδάκη.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020, 08:31