Ανατροπή στην υπόθεση του μωρού που βρέθηκε σε κάδο - Τι υποστηρίζει η μητέρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, 21:31
Ανατροπή στην υπόθεση του μωρού που βρέθηκε σε κάδο - Τι υποστηρίζει η μητέρα

Νέα στοιχεία ήρθαν σήμερα στο φως μετά την απολογία της 24χρονης μητέρας που φέρεται να πέταξε το μωρό της σε κάδο στην Καλαμάτα.

Η ανακρίτρια και η εισαγγελέας, διαφώνησαν αναφορικά με το αν θα έπρεπε η μητέρα να τεθεί σε προσωρινή κράτηση ή να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, αλλά και και ως προς τον χαρακτηρισμό του αδικήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 24χρονη που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσήλθε στις 10:20 το πρωί και απολογήθηκε, σε μια μαραθώνια απολογία που κράτησε πάνω από πέντε ώρες, δηλώνοντας ότι ουδέποτε πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της στον κάδο απορριμμάτων αλλά απλώς ότι το άφησε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα με τη χάρτινη σακούλα πάνω σε αυτόν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε με την ελπίδα να περάσει κάποιος και να το πάρει. Αυτό ισχυρίστηκε στην απολογία της, δίνοντας πλέον νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση, αφού το νεογέννητο βρέθηκε στις 06.30 το πρωί μέσα στον κάδο. Ταυτόχρονα η 24χρονη ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του βρέφους από την πρώτη στιγμή αδιαφόρησε τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί του, με την ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούσε να διακόψει την εγκυμοσύνη της, μιας και ήταν σχεδόν 5 μηνών όταν αντιλήφθηκε πως ήταν έγκυος.

 

 

Όπως δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι της, Κώστας Κρόμπας και Νίκος Μουτεβελής, τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση, και τη λύση στη διχογνωμία ανακρίτριας και εισαγγελέως θα δώσει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει για την τύχη της 24χρονης μητέρας αλλά και για τον χαρακτηρισμό της κατηγορίας που τη βαρύνει. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να κληθεί και ο πατέρας του βρέφους.
Από τη Γεωργία έρχεται και η γιαγιά του βρέφους που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει την κηδεμονία του νεογέννητου εγγονού της. Στο μεταξύ, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, η 24χρονη θα βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό σε φιλικό της σπίτι στην Καλαμάτα.

Πηγή: messinialive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, 21:31