Βαθιά ανάσα για την τοπική οικονομία αναμένεται να αποτελέσει η τουριστική σεζόν του 2017, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Αυτό προκύπτει από τα πρώτα επίσημα στοιχεία που αφορούν στις αφίξεις τουριστών σε Αχαΐα και Ηλεία. Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις μέσω του αεροδρομίου του Αράξου στην περιοχή, ο αριθμός των επισκεπτών μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 60.000.

Η εκτίμηση για τον τελικό αριθμό είναι πολύ μεγαλύτερη σε συνδυασμό πάντα με τη λειτουργία των νέων οδικών αξόνων Κορίνθου-Πατρών και Αντιρρίου-Ιωαννίνων, και την ύπαρξη πρωτοβουλιών από το Επιμελητήριο Αχαΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η αύξηση σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις μέσω του αεροδρομίου του Αράξου σε Αχαΐα και Ηλεία είναι εντυπωσιακή, ενώ το Επιμελητήριο Αχαΐας με «εργαλείο» τους νέους οδικούς άξονες και μέσω των δράσεών του θα μεταφέρει στην Πάτρα 8.500 τουρίστες, προκειμένου να ενισχύσει την επισκεψιμότητα σε περιοχές της βόρειας Αχαΐας.

Με τις καλύτερες προοπτικές ξεκινάει εφέτος η τουριστική περίοδος για την πόλη της Πάτρας, καθώς τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αχαΐας δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα έχουμε αλματώδη αύξηση ξένων τουριστών στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, θετικές είναι και οι προβλέψεις για το πρόγραμμα Culture & Shopping που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αχαΐας και το οποίο έχει στόχο την προσέλκυση ξένων τουριστών στην Πάτρα για περιηγήσεις και ψώνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα υλοποιείται εφέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τρεις διεθνείς tour operators και με επιχειρήσεις της Πάτρας. Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν προγραμματιστεί στο αεροδρόμιο Αράξου 320 πτήσεις αεροσκαφών με 35.000 τουρίστες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Πολωνία και την Ελβετία και 160 πτήσεις με 26.000 τουρίστες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Δηλαδή, αναμένεται η άφιξη συνολικά 61.000 τουριστών.

Σε σύγκριση με την περσινή τουριστική περίοδο, όπου στην περιοχή είχαν αφιχθεί 33.000 τουρίστες, οι αριθμοί εφέτος δείχνουν μια αλματώδη αύξηση τουριστών, σχεδόν διπλάσια από το 2016.

Αντίστοιχα, σημαντική αύξηση συμμετοχών θα έχει και το πρόγραμμα Culture & Shopping του Επιμελητηρίου Αχαΐας, το οποίο πέρυσι διοργάνωσε 74 εκδρομές στην Πάτρα με 2.600 τουρίστες, ενώ εφέτος έχουν ήδη προγραμματιστεί 240 εκδρομές με πούλμαν για την περίοδο Ιουνίου – Οκτωβρίου με 8.500 τουρίστες.

Το πρόγραμμα Culture & Shopping του Επιμελητηρίου Αχαΐας περιλαμβάνει περιηγήσεις τουριστών στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και αρκετές ώρες ελεύθερο χρόνο για ψώνια και διασκέδαση στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά ένα μέρος από το Επιμελητήριο Αχαΐας και κατά ένα δεύτερο από τις επιχειρήσεις που προβάλλονται στους χάρτες που διανέμονται στους τουρίστες.

Εφέτος έχουν ετοιμαστεί 20.000 χάρτες στη γερμανική, γαλλική, αγγλική και ρωσική γλώσσα και θα διανεμηθούν στους τρεις tour operators και στα ξενοδοχεία της Αχαΐας και της Ηλείας.

Το πρόγραμμα Culture & Shopping είναι το μοναδικό που έχει φέρει μέχρι σήμερα απτά αποτελέσματα στο θέμα της προσέλκυσης τουριστών στην Πάτρα, με οφέλη συνολικά για την πόλη και ειδικά για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό.

Οι τουρίστες αποχωρούν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα περιηγήσεων στην πόλη της Πάτρας, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και ικανό ελεύθερο χρόνο για να κάνουν αγορές και να διασκεδάσουν.

Το Επιμελητήριο κληρώνει σε κάθε εκδρομή και κάποια δώρα, όπως ένα λεύκωμα για την Πάτρα και τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το συνολικό «πακέτο» να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στους ξένους τουρίστες.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης