Την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου.

Το έργο προϋπολογισμού 1.264.622 ευρώ έχει στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στο επίκεντρό του έχει την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας Μεταμόρφωσης και των όμορων οδών (Κνωσού, τμήμα της Θερμοπυλών και Κορίνθου), προκειμένου να προσδοθούν βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της πλατείας (από 700 τ.μ. σε 1000 τ.μ.), τη λειτουργική εκμετάλλευση χώρων πρασίνου (ανθεκτικό γκαζόν, καθιστικά παγκάκια), την ενίσχυση της φύτευσης, πλακοστρώσεις, την τοποθέτηση εξοπλισμού και φωτισμού, την αναβάθμιση της παιδικής χαράς, την οριοθέτηση χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και τον διαχωρισμό «λωρίδας κυκλοφορίας» για την ανεμπόδιστη κίνηση οχημάτων ανάγκης, ενώ θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης