Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη αεροδιακομιδή διασωληνωμένων ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει τρεις διασωληνωμένους ασθενείς από τη Δράμα, αναμένεται από ώρα σε ώρα στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν». Η μεταφορά τους θα γίνει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης μέσα σε κάψουλες. Την επιχείρηση συντονίζουν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, και ο Δημήτρης Σπύρος, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ: Επιτυχείς οι πρώτες αεροδιακομιδές

Στη σελίδα του ΕΚΑΒ αναφέρεται πως έχουν ήδη γίνει επιτυχείς αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθοριστική και επιτυχής η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών, όπως αναφέρει το ekabnews.gr: 

«Εχτές (σ.σ. Τετάρτη 25/11) το βράδυ χρησιμοποιώντας πτητικό μέσο της ΠΑ C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από τη Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

»Παράλληλα ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

»Σήμερα το πρωί στις 10:00 απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης