Tην ευθύνη για τον εμπρησμό των γραφείων της free press εφημερίδας Athens Voice, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανέλαβε η «Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες» με κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia.

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο:

Στις 5 Νοέμβρη κάναμε μια μικρή εμπρηστική παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice για όλους αυτούς τους λόγους. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΟΠΛΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την πρόσδεση του ελληνικού κεφαλαιου στους πολεθνικούς μηχανισμούς λεηλασίας (τρόϊκα κλπ) εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζούμε τη πιο άγρια επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά ενάντια στη κοινωνία από την εποχή της ναζιστικής κατοχής. Η μισθωτή δουλειά στα κάτεργα της αστικής τάξης γίνεται ένας εκβιασμός συνεχώς πιο βάρβαρος. Οι εξευτελιστικοί μισθοί, οι εντατικοί όροι της αποξενωμένης εργασίας, τα ελαστικά και εξοντωτικά ωράρια, η διαρκής ανασφάλεια και η εργοδοτική καταπίεση κάνουν τη ζωή του εργαζόμενου αβίωτη. Οι εργοδότες προσπαθούν να μας κρατήσουν τρομοκρατημένους με κάθε μέσο για να καταστείλουν την οργή μας. Απέναντι στους εργάτες η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία παρατάσσει τους αστυνομικούς δολοφονικούς μηχανισμούς , την αστική δικαιοσύνη , τις φασιστικές συμμορίες και το μαφιόζικο παρακράτος. Παράλληλα, με τα προπαγανδιστικά μέσα της η εξουσία μας βομβαρδίζει με τον εθνικισμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης και με τα πολιτιστικά σκουπίδια της.

Σκουπίδια σαν τα εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice, που κατασκευάζουν μια απολίτικη μάζα πειθήνιων κανίβαλων καλύπτοντας τη κενότητά τους με τη «συμμετοχική» ταυτότητα του νομιμόφρονα καταναλωτή . Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες.

Η Athens Voice συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες), γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 5 Νοέμβρη κάναμε μια μικρή εμπρηστική παρέμβαση στα γραφεία της Athens Voice για όλους αυτούς τους λόγους.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΟΠΛΑ
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ

Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες

Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης