Κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον εμπρησμό οχήματος του τουρκικού διπλωματικού σώματος στη Θεσσαλονίκη, στις 23 Δεκεμβρίου, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Ιωάννη Βαρβάκη 3, στην περιοχή της Άνω Πόλης, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο indymedia.

Το κείμενο παρατίθεται αυτούσιο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό του προσωπικού οχήματος του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ιωάννη Βαρβάκη 3, τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Δεκέμβρη στέλνοντας την πύρινη αλληλεγγύη μας στους αντάρτες και τις αντάρτισσες των πολιτοφυλακών που υπερασπίζονται το επαναστατικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία.

Η γενοκτονία στα συριακά εδάφη από την εισβολή του τουρκικού φασιστικού κράτους, με τη σύμφωνη γνώμη και θέση της διεθνούς κοινότητας, συνεχίζεται. Μέρα με τη μέρα εκατοντάδες άμαχοι βρίσκουν μαρτυρικό τέλος από τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις που διεξάγει ο φασιστικός στρατός του Ερντογάν και η αναδυόμενη ισλαμοτρομοκρατία του ISIS. Εδώ και 2,5 μήνες οι επαναστατικές δυνάμεις των αντάρτικων πολιτοφυλακών εντείνουν την αμυντική αντιπαράθεση με κάθε μέσο απέναντι στα διεθνή ιμπεριαλιστικά μονοπώλια, που επιχειρούν να κατοικοεδρεύσουν στα συριακά εδάφη, εκτοπίζοντας μέσα από τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις χιλιάδες αμάχους.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, στις αρχές του Δεκέμβρη άφησε πίσω στα κράτη-μέλη ένα διάχυτο αίσθημα ενότητας και ανταλλαγής εγγυήσεων, παρά τις επιφανειακές διαφωνίες για την εισβολή του τούρκικου φασιστικού κράτους στη Συρία. Απόδειξη αποτελούν οι διαρκείς συλλήψεις και ανακρίσεις αγωνιστών σε διάφορα κράτη, κάτω από την υποψία της στράτευσής τους στο πλευρό των Κούρδων Ανταρτών. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία επιχείρηση των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών στην Αγγλία, ενάντια στο οικογενειακό περιβάλλον διεθνιστή εθελοντή του YPG, που οδήγησε στη σύλληψη του πατέρα του με την κατηγορία της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό φασιστικό κράτος χτίζει το αντίπαλο δέος στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς επιλέγει να σφραγίσει τη συμμαχία με τη Λιβύη, την ίδια μέρα της επίσκεψης του, σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, Νεντανιάχου στην Αθήνα για την υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed. Eπικαλείται ταυτόχρονα τη στήριξη του ΝΑΤΟ, απαιτώντας από τα μέλη της συμμαχίας να κηρύξουν και επίσημα ως τρομοκρατικές οργανώσεις τις μονάδες προστασίας του Λαού και των Γυναικών. Κεντρικό παράδειγμα αποτελεί το μήνυμα του Ερντογάν προς την ελληνική κυβέρνηση εν μέσω διακρατικών κλυδωνισμών και αποσταθεροποίησης στις σχέσεις των δύο κρατών με αφορμή την επίμαχη συμφωνία με τη Λιβύη: οι συσχετισμοί ισχύος και η αστάθεια στις σχέσεις μπορούν να αλλάξουν προς όφελος του ελληνικού κράτους με την προϋπόθεση να εκδοθούν ως τρομοκράτες, οι Κούρδοι και Τούρκοι αγωνιστές του YPG/YPJ και DHKP-C.

Στον πόλεμο, απαντάμε με πόλεμο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό του προσωπικού οχήματος του Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ιωάννη Βαρβάκη 3, τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Δεκέμβρη στέλνοντας την πύρινη αλληλεγγύη μας στους αντάρτες και τις αντάρτισσες των πολιτοφυλακών που υπερασπίζονται το επαναστατικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού ενάντια στο φασισμό και την πατριαρχία. Η επίθεση μας είναι ακόμη μια απάντηση στην προκλητικότητα του τούρκικου φασιστικού κράτους, πλάι στις δεκάδες δράσεις που στοχεύουν τα οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά του συμφέροντα: από τις πορείες και τις εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης, τις παρεμβάσεις αναρχικών ομάδων ενάντια στις τουρκικές επενδύσεις και όσους στηρίζουν την τουρκική πολεμική μηχανή μέχρι τις επιθέσεις των επαναστατών της οργάνωσης Αναρχική Δράση ενάντια στην εγχώρια και διεθνή στρατοκρατία και το κάλεσμα για έναν Δεκέμβρη οργής και επίθεσης, υψώνουμε συλλογικά γέφυρες αλληλεγγύης, συνενοχής και σύμπραξης από την Ελλάδα μέχρι τη Συρία. Οι φλόγες μας είναι ένα ακόμη σημάδι έμπρακτης αλληλεγγύης στο κάλεσμα των μαχητών του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης.

Το τούρκικο φασιστικό κράτος εντείνει την αντιπαράθεση με τις μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις των Κούρδων Ανταρτισσών και Ανταρτών καθώς και των διεθνιστικών μονάδων υποστήριξης του επαναστατικού εγχειρήματος στη Συρία, απολαμβάνοντας την ασυλία των δυτικών δυνάμεων. Απέναντι στο φασισμό και την πατριαρχία, οικοδομούμε στην πράξη ένα διεθνές επαναστατικό μέτωπο αλληλεγγύης και δράσης, μετουσιώνοντας την υπεράσπιση της συριακής επανάστασης σε επίθεση στα διεθνή πολιτικά, οικονομικά και διπλωματικά συμφέροντα και τις κυριαρχικές επιδιώξεις όσων στέκονται εμπόδιο και ενισχύουν αυτόν τον πόλεμο. Ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος και τους συμμάχους του. Ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή συμμαχία.

Νίκη στον αγώνα των αντάρτικων πολιτοφυλακών στη Συρία

Πίστη, προσήλωση και εκδίκηση για όσους δώσανε τη ζωή για την Επανάσταση

Κομάντο επαναστατικής αλληλεγγύης Haukur Hilmarsson

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης