Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε την Παρασκευή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο indymedia.

Παρατίθεται αυτούσιo το κείμενο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Κρυφά και φανερά σ’ ακολουθούνε

οι συμμορίες κι οι βασανιστές

και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε

γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές

το χώμα που πατούν να προσκυνούνε”

Το βράδυ της Παρασκευής 5/2 τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό σε μία από τις εισόδους των δικαστήριων της Ευελπίδων (συγκεκριμένα σε αυτή των δικηγόρων) θέλοντας να στηρίξουμε τον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Η επίθεση στις κεντρικές δομές του δικαστικού οργάνου απαντά σε μια πολύ σαφή πολιτική επιλογή. Η κεντρική κυβερνητική αρχή σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους της αστικής δικαιοσύνης οδηγούν τον σύντροφο στον θάνατο ή στην καλύτερη περίπτωση σε ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Η πολιτική αυτή απόφαση να δολοφονήσουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Κατακρεουργώντας ακόμη και τα ίδια τους τα νομικά εργαλεία, πρώτα νομοθετούν φωτογραφική διάταξη για να τον απομακρύνουν από τις αγροτικές φυλακές και τώρα του αρνούνται το αυτονόητο, την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το σύνολο της αστικής τάξης και ειδικά η κεφαλή της χαιρέκακα και σθεναρά επιδιώκει την φυσική εξόντωση ενός πολιτικού της αντιπάλου, του οποίου η συμβολή στους ταξικούς αγώνες και στην οικειοποίηση της επαναστατικής βίας από τους καταπιεσμένους εξέθεσε βαθιά την παντοδυναμία του κρατικού κτήνους και αμφισβήτησε έμπρακτα το μονοπώλιο του στη βία.

Η δικιά τους δολοφονική επιμονή πρέπει να απαντηθεί με τη δικιά μας συντροφική, μαχητική και αλληλέγγυα προσήλωση. Καλούμε κάθε κινηματική δύναμη να οξύνει τη δράση της και να σταθεί ανάχωμα στην δολοφονία του απεργού πείνας. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της ιστορίας του επαναστατικού κινήματος και κομμάτι των αγώνων μας. Με την ενέργεια αυτή δηλώνουμε στους βασανιστές του, που έχουν τυφλωθεί από την εξουσιαστική αλαζονεία, ότι θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά το πολιτικό κόστος που θα κληθούν να διαχειριστούν αν επιχειρήσουν να δολοφονήσουν τον σύντροφο.

Νίκη στην απεργία πείνας του επαναστάτη κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα

Πυρήνας αναρχικής επίθεσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης