Αποστολή στην Καστοριά: Nίκος Χριστοφάκης
Ρεπορτάζ: Στέλλα Μεϊμάρη

Στο πατρικό του σπίτι στην Καστοριά βρίσκεται ο Άγγελος Μητρετώδης μαζί με φίλους και συγγενείς. Είναι η στιγμή της ανακούφισης μετά την αγωνία. Είναι η στιγμή της κάθαρσης μετά την Οδύσσεια. Μετά από 167 ολόκληρες μέρες κράτησης του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, ο 25χρονος ανθυπολοχαγός δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι βρίσκεται και πάλι στην οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού του και ότι ο εφιάλτης που πέρασε ανήκει πλέον στο παρελθόν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σεμνό και ταπεινό παιδί, με απόλυτη συνείδηση της ευθύνης της ιδιότητας του, κρατάει χαμηλούς τόνους ως αρμόζει και δεν θέλει να πει τίποτα περισσότερο από ένα απλό “ευχαριστώ” σε όσους αγωνιούσαν και πάλεψαν για την επιστροφή του. Άλλωστε όλη η ζωή του, από μικρό παιδί, -όπως μπορείτε να δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες του zougla.gr παρακάτω-, ήταν ο Στρατός και η αγάπη του για την Πατρίδα. Και δεν μετανιώνει λεπτό γι’ αυτή την επιλογή του. Κι ας του στοίχισε πεντέμισι μήνες σε ένα κελί μακριά από την Ελλάδα και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο πατέρας του, Νίκος Μητρετώδης, ανοίγει το σπίτι του στο zougla.gr και μας ξεναγεί εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο 25χρονος ανθυπολοχαγός. Γύρω όπου κι αν κοιτάξεις, βλέπεις παντού κορνίζες και αναμνηστικά από την πορεία του γιου τους στο στρατό, από την αποφοίτηση του… Η περηφάνια τους έκδηλη. Όπως και η χαρά τους. Άνθρωποι απλοί, με ήθος και ποιότητα, ακριβώς όπως και ο Άγγελος. Χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Με ένα μεγάλο χαμόγελο και ένα “ευχαριστώ” στα χείλη. Και πάντα με σεβασμό και απόλυτη συναίσθηση της διακριτικής στάσης που πρέπει να κρατήσουν. Άλλωστε, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ότι το παιδί τους γύρισε και είναι καλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική…

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες και το βίντεο του zougla.gr μέσα από το πατρικό σπίτι του Άγγελου Μητρετώδη στην Καστοριά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης