Η πρώτη απόλυση μονίμου υπαλλήλου της Βουλής είναι γεγονός. Αναρτήθηκε ήδη στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής με την οποία ανακαλείται ο διορισμός του εν λόγω «τέως μονίμου υπαλλήλου της Βουλής», όπως αναφέρεται, που έγινε το 1988 ως «δοκίμου υπαλλήλου σε κενή οργανική θέση στον κλάδο Αναλυτών-Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης)».

Το σκεπτικό της απόφασης είναι: «Επειδή με το με αριθμ. πρωτ. 39/07-05-2015 (αρ. Ε.Π. Βουλής 827/8-5-2015) έγγραφο του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να βεβαιωθεί η γνησιότητα του πτυχίου, το οποίο προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθόσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού στην ανωτέρω οργανική θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η Βουλή ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο για το θέμα στις 7 Μαίου 2015 και ο ίδιος υπέβαλλε την επομένη ημέρα αίτηση παραίτησης, ενώ δεύτερη αίτηση παραίτησης υπέβαλλε στις 25 Μαίου 2015, η οποία έγινε και αποδεκτή μόνο που ανακλήθηκε και ο διορισμός του και μάλιστα από την πρώτη ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι από την περίοδο της προεδρίας Μεϊμαράκη έχουν εντοπιστεί 15 περιπτώσεις υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά πτυχία, οι υποθέσεις των οποίων παρέμειναν στον «πάγο» επί Κωνσταντοπούλου, για να αναθερμανθούν τώρα επί Βούτση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης