Για φασιστικές μεθόδους που αποτελούν πρόκληση για τη Δημοκρατία μιλά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφερόμενη στις  πρόσφατες απειλές που εκτόξευσε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα κατά  δικαστικών λειτουργών με αφορμή τη μη χορήγηση άδειας στον καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν Δημ. Κουφοντίνα.

Με σκληρή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί την Πολιτεία να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της και να διασφαλίσει την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας. Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής. Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανάρτηση του ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα Γιώργου Καλαϊτζίδη στην οποία ανέφερε πως αν δεν  χορηγηθεί άδεια από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στην περίπτωση που πάθει κάτι, θα ανοίξει κύκλος αίματος. «Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή του Δημήτρη τη ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους. Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν», έγραφε στην ανάρτησή του ο Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος ωστόσο τελικά προχώρησε σε αναδίπλωση, διευκρινίζοντας:  …«Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν.  Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης