Ο Ρουβίκωνας εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση για την παρέμβασή του στα γραφεία της NRG στο Μαρούσι.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καθημερινότητα για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι δυσβάσταχτη. Ο βασικός μισθός δε φτάνει να καλύψει ολόκληρο το μήνα, αλλά ακόμα και να φτάνει δε μένει τίποτα στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή. Τα ήδη συμπιεσμένα εισοδήματα από τα χρόνια των μνημονίων συρρικνώθηκαν κι άλλο. Τα εργασιακά διαλύθηκαν. Μέσα σε μια περίοδο γενικευμένης υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης το κράτος κατ’ εντολή του κεφαλαίου άφησε την αγορά να “αυτορυθμιστεί” και έτσι ήρθαν οι επιπλέον ανατιμήσεις και τα περισσότερα βασικά αγαθά όπως είναι η ενέργεια, τα βασικά είδη διατροφής, τα φάρμακα και οι υπηρεσίες υγείας, έγιναν πολυτέλεια. Το ζήτημα των ανατιμήσεων κυριαρχεί στο δημόσιο διάλογο και δεν είναι ένας απλός τίτλος στις ειδήσεις όπως προσπαθούν να πλασάρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ούτε συμβαίνει σε γνωστούς μας κάπου αλλού. Τα περισσότερα σπίτια σήμερα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι πολλοί.

Την ίδια στιγμή που εμείς κατακλυζόμαστε από οφειλές σε λογαριασμούς ή δεχόμαστε απειλές από τις εισπρακτικές για διακοπή ηλεκτροδότησης, οι απατεώνες της διοίκησης ΔΕΔΔΗΕ βάζουν στη τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με τη μορφή bonus που οι ίδιοι κέρασαν τους εαυτούς τους με μια απλή απόφαση του ΔΣ. Την ίδια στιγμή που μένουν σπίτια χωρίς θέρμανση, σπίτια με ηλικιωμένους και παιδιά, οι κερδοσκόποι της ηλεκτρικής ενέργειας, οι «εναλλακτικοί πάροχοι» ρεύματος, θησαυρίζουν μέσω δήθεν εκπτώσεων στα τιμολόγια και διευκολύνσεων στις πληρωμές. Κανείς όμως δε διάβασε τα «ψιλά γράμματα» στα συμβόλαια.

Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα όταν οι λίγοι παίρνουν τις αποφάσεις για τους πολλούς. Αυτοί που εμείς τους έχουμε επιτρέψει να κινούν τα νήματα της ζωής μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγαλοαστοί επιχειρηματίες επενδυτές της ενέργειας κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ στις πλάτες των «καταναλωτών» με τις ευλογίες του κράτους. Μέσα στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ρεύματος, οι ιδιώτες κοράκια τρώνε από τις σάρκες της υποβαθμισμένης και παραδομένης σε ιδιωτικά συμφέροντα ΔΕΗ, ενώ η ενεργειακή φτώχεια μαστίζει χιλιάδες σπίτια.

Τα κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται, η διαμόρφωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζεται από τα ενεργειακά ολιγοπώλια, το όραμα της κυβέρνησης είναι να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, να γίνουμε πελάτες σε αυτά που έχουν φτιαχτεί από τη δουλειά και τους κόπους μας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, όσο η κοινωνική βάση στέκει απαθής στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, ο κόσμος της εξουσίας και του κεφαλαίου θα κάνει τη δουλειά του και θα κερδοσκοπεί στην πλάτη μας. Είμαστε δυο κόσμοι σε σύγκρουση. Σήμερα κάναμε παρέμβαση στα γραφεία της NRG στο Μαρούσι, ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ως μια συμβολική κίνηση απέναντι στο ζόφο που ζούμε και σε όσα έρχονται στο μέλλον.

Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας και καλούμε τους ανθρώπους της τάξης μας να κάνουν το ίδιο.

Ρουβίκωνας»

*Το βίντεο της παρέμβασης:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης