Δυστυχώς, μετά από 50 χρόνια λειτουργίας και αποτελεσματικής προστασίας των πολιτών, κλείνει το Α.Τ. Ανδραβίδας.

Θυμίζω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση αποψίλωσε τραγικά την Ελληνική Αστυνομία, καταργώντας 6.700 οργανικές θέσεις, στη γνωστή λογική της συρρίκνωσης των λειτουργιών του κράτους, ενώ την ίδια ώρα διασπάθιζε το δημόσιο χρήμα με λαμογιές, μίζες, αλισβερίσια, λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία, προς όφελος δικό της, φίλων της και φίλιων ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την ολοκληρωτική καταστροφή που παρέδωσαν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσέλαβε 600 αστυνομικούς. Όμως έπρεπε να εξοικονομηθούν δυνάμεις και πόροι με ένα σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών για την καλύτερη αστυνόμευση. Η θέση του Υπουργείου για τα Α.Τ. ήταν να παραμείνουν σε πρωτεύουσες δήμων και σε ιδιόκτητα κτίρια.

Υπενθυμίζω: 1) συνάντηση στο Υπουργείο μαζί με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, 2) κατάθεση προτάσεών μου σε σύσκεψη που προκάλεσα στο Υπουργείο με την πολιτική και αστυνομική ηγεσία τον Ιανουάριο του 2016 και 3) επιστολή μου προς τις ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας, που δημοσιεύθηκε, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας, στα τοπικά ΜΜΕ (27/9/2016), όπου διατύπωνα και εγγράφως τις προτάσεις μου για την αστυνόμευση του Ν. Ηλείας. Σ` αυτήν κατέγραφα τις ιδιαιτερότητες του Νομού μας όπως Αεροδρόμιο Ανδραβίδας, αρχαιότητες, λιμάνια, Ορεινούς όγκους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην επιστολή μου τόνιζα την αναγκαιότητα της διατήρησης του ΑΤ της Βάρδας και Ανδραβίδας. Για τη Βάρδα για λόγους ιδιαίτερους (χιλιάδες μετανάστες) το καταφέραμε. Για το ΑΤ της Ανδραβίδας επέμενα υπογραμμίζοντας ότι«εποπτεύει το ομώνυμο Αεροδρόμιο και αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή, που φιλοξενεί μεγάλο αριθμό εργατών γης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος πρότεινα την «αύξηση της αναλογίας του συνολικού πληθυσμού του Νομού (220.000 ημεδαποί και αλλοδαποί) σε σχέση με την αστυνομική δύναμη, που δυστυχώς κυμαίνεται στην αναλογία του 1/450, καθώς και τη δημιουργία «Ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας» (Ο.Π.Κ.Ε)».

Επομένως δε μπορώ να μη σχολιάσω εκφράσεις παλαιοκομματικού καθεστώτος που γίνονται μόνο για λόγους προσωπικής και αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «θλιβερές επιλογές πολιτικάντηδων της περιοχής»!

Πέραν όμως αυτού, το ερώτημα που κάνω είναι σε ποιες κινήσεις και κινητοποιήσεις προχώρησαν αυτοί, τουλάχιστον από το φθινόπωρο του 2016 που δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου, και σε ποιες κινήσεις και κινητοποιήσεις προχώρησαν οι κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας και του Νομού που κατάφεραν να κρατήσουν πέντε Α. Τμήματα.

Απλώς, γιατί τους βολεύει, σιωπούσαν ως Επιμηθείς, για να επιτεθούν σε άλλους και εκ των υστέρων.

ΠΗΓΗ: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης