Στον απόηχο του εισαγγελικού «πολέμου» για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, οργανώνει τη δική του «αντεπίθεση» ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της πανίσχυρης φαρμακοβιομηχανίας και βασικός κατηγορούμενος, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σπεύδοντας μάλιστα να …αξιοποιήσει προς «ίδιον όφελος» τις  πρόσφατες καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, κατέθεσε αναφορά, μέσω των συνηγόρων του, στην εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώην επιτελικό στέλεχος της Novartis στη χώρα μας κατηγορεί  την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ότι κρατά δεσμευμένο το μοναδικό τραπεζικό του λογαριασμό, με προφανείς δυσμενείς συνέπειες για εκείνον και την οικογένειά του, ενώ δεν παραλείπει να υποστηρίξει ότι μολονότι έχουν περάσει 16 μήνες, τα μόνα «αποδεικτικά» στοιχεία σε βάρος του είναι οι «ψευδείς, όπως τις χαρακτηρίζει καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Όπως σημειώνει στην αναφορά του ο Κ. Φρουζής,  μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε, όπως ισχυρίζεται,  ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες. Μετά ταύτα, όπως λέει, ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς εισέπραξε την αρνητική απάντηση της  Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Στη συνέχεια, ο κ. Φρουζής αναφέρει ότι υπέβαλε αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο όμως κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο, διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που τελικά το επέστρεψε  στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της»,  υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φρουζής, συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες.»
Στην αναφορά του  ο Κωνσταντίνος Φρουζης   σημειώνει επίσης  ότι 16 μήνες μετά την « αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του 3 ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».
Κατόπιν όλων αυτών, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis , ζητά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  την διερεύνηση  όλων των καταγγελιών που περιλαμβάνονται στην αναφορά του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης