Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί ο «αλλόκοτος» ήχος που τρομάζει κάθε βράδυ τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, καθώς ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η προέλευσή του. Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ο εκκωφαντικός θόρυβος, αγνώστου προελεύσεως, προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όσους διαμένουν στην περιοχή και δημιουργεί εύλογες απορίες για το τι ακολουθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλιμάκια της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν ελέγχους επί τόπου και απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο να σχετίζεται ο ήχος με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης ή το υδραγωγείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μια ακόμη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν ξάγρυπνοι, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν από πού προέρχεται. Όπως ανέφεραν, στη 1 παρά τέταρτο ξεκίνησε πάλι ο εκκωφαντικός ήχος, πλησίασαν το επίκεντρο και κυριολεκτικά τρανταζόταν το έδαφος. Ο θόρυβος ακούγεται ιδιαίτερα δυνατός στη διασταύρωση των οδών Ακροπόλεως και Κηφισίας, ενώ ακόμη πιο έντονος γίνεται όσο πλησιάζει κανείς προς το υδραγωγείο..

«Ανθρωπογενούς προέλευσης ο ήχος στα Μετέωρα»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος αποκλείει το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο και υπογραμμίζει: «Είναι ένας περιοδικός ήχος με κρότους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι σίγουρα ανθρωπογενούς προέλευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης