Υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας για τους μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, προσέφεραν η Αμερικανική Αποστολή στην Ελλάδα και η 409η Ταξιαρχία Contracting Support (CSB) του αμερικανικού στρατού στις 7-8 Απριλίου στην Αθήνα.

Χιλιάδες κρεβάτια, υπνόσακοι, κουβέρτες κι άλλα υλικά προσφέρθηκαν στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής της Ελληνικής Δημοκρατίας για διανομή σε κέντρα ανά την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τελευταία αυτή δωρεά καταδεικνύει τη δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης να βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων, και συμπληρώνει τη δωρεά την προηγούμενη εβδομάδα στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και άλλες ομάδες που φροντίζουν μετανάστες στην περιοχή» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τη γενναιοδωρία του ελληνικού λαού, που, ακόμη και στη μέση της σοβαρής οικονομικής κρίσης, προσφέρουν τροφή, καταφύγιο και φάρμακα σε όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση» πρόσθεσε.

Ο ταγματάρχης ΛαΤάσα Ουάτσον, επικεφαλής της 409ης CSB, είπε: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση τού να είναι κάποιος μέρος μιας προσπάθειας προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους. Όταν πληροφορήθηκα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τα πάντα πίσω τους, ήξερα ότι ήθελα να λάβω μέρος σε αυτήν την προσπάθεια ανακούφισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε τεράστια στήριξη από Αμερικανούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ, την Αμερικανική Διοίκηση Ευρώπης και το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Όλοι επιθυμούν να βοηθήσουν» τόνισε ο ταξίαρχος Τζέι Γκάρντνερ από το Γραφείο Αμυντικής Υποστήριξης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι κι άλλες αμερικανικές υπηρεσίες συντονίζουν την προσφορά άλλων υλικών από υπάρχουσες προμήθειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης