Mία μέρα αφότου ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση που κατείχε στη Μητρόπολη Καλαβρύτων, o Μητροπολίτης Αμβρόσιος, επιμένει στις θέσεις του και δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για τίποτα.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως δεν το είπε για κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά «γενικά». Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη, διευκρίνισε ο Αμβρόσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην υπόθεση της καταδίκης του μετά από δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, ο τέως μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είπε ότι «είναι παράσημο, είναι παράσημο η ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριο».

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας και το κηρύττουμε» εξήγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, προσθέτοντας πως «όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται».

 «Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί», επέμεινε.Απαντώντας μάλιστα σε παρατήρηση πως όλοι είμαστε παιδιά του Θεού, και οι αμαρτωλοί, είπε: «Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε».Τέλος, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος επανέλαβε πως ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε τώρα να παραιτηθεί είναι η ηλικία του: Οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η εκκλησία χρειάζονται δυνάμεις, είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης