Αμφιβολίες είχε το Δικαστήριο για καταγγελία 16χρονου κοριτσιού κατά του 43χρονου πατέρα της για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πράξη που φέρονταν να έγινε σε χωριό της περιοχής Αλμυρού.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί ο κατηγορούμενος και τελικά αποφασίστηκε να αναβληθεί η έκδοση απόφασης, που παραπέμπεται σε ρητή δικάσιμο, ο 43χρονος να φύγει από το σπίτι, η ανήλικη κόρη του να μείνει με τη μητέρα του (γιαγιά), η ανήλικη και ο πατέρας της να εξεταστούν από παιδοψυχολόγο και ψυχίατρο αντίστοιχα και παράλληλα να γίνει κοινωνική έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του κοριτσιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανήλικο κορίτσι κατήγγειλε ότι ο πατέρας της τη Δευτέρα, ενώ βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού που διαμένουν, την πλησίασε έχοντας ανοιχτό το φερμουάρ του παντελονιού του και έβαλε το χέρι στο εσώρουχο και χάιδεψε το μόριό του μπροστά στο κορίτσι.

Επίσης η 16χρονη κατήγγειλε στις αρχές του μήνα ότι ο 43χρονος της έπιασε το στήθος και στη συνέχεια χάιδεψε τα γεννητικά του όργανα, αλλά επειδή το αδίκημα ήταν εκτός αυτοφώρου η υπόθεση θα πάει σύμφωνα με την τακτική διαδικασία.

Χθες έγινε η δίκη παρουσία και του κοριτσιού, που καθόταν στον διάδρομο παρέα με τη γιαγιά του που έχει την επιμέλειά του, μέχρι την έκδοση της απόφασης, αργά το απόγευμα οπότε και στη συνέχεια τα μέλη της οικογένειας έφυγαν όλοι μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πήγαν μαζί για την καταγγελία

Ως μάρτυρας κατέθεσε αρχική μια γυναίκα που το κορίτσι γνώριζε από τη μητέρα του, είχαν βγει μερικές φορές για καφέ και κατέθεσε ότι ο 29χρονος φίλος της ανήλικης, είχε δεσμό πριν αρκετά χρόνια με την κόρη της που αντιμετώπιζε προβλήματα και απεβίωσε και η ίδια κράτησε σχέσεις.

Όπως είπε, το ηλικίας 16,5 χρονών κορίτσι της τηλεφώνησε την Τρίτη, κατάγγειλε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας από τον πατέρα της και μαζί πήγαν στον εισαγγελέα αρχικά και στην Ασφάλεια στη συνέχεια για να κάνουν καταγγελία.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι υπήρχε ενδιαφέρον της ανήλικης για τον 29χρονο («γαμπρό» της όπως είπε) και αναφερόμενη σε φωτογραφίες που το αγόρι φιλούσε την ανήλικη και είχαν αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι το έκανε για να ζηλέψει άλλος άνδρας στον οποίο της είχε «τάξει» ο πατέρας της.

Δεν την πίστεψε η ψυχολόγος

Στη συνέχεια κατέθεσε ψυχολόγος του Νοσοκομείου Βόλου, που είδε το κορίτσι το βράδυ της Τρίτης. Την χαρακτήρισε άτομο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, αλλά παρατήρησε ότι δεν ταίριαζαν η καταγγελία με τη σωματική άνεση που είχε. Όπως είπε, ο λόγος της δεν είχε ειρμό και ενώ τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση ήταν συνεσταλμένα, η ανήλικη έδειχνε ότι φαινόταν να έχει πρόβλημα και έδειχνε να έχει καλή σχέση με το σώμα της.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, η ανήλικη δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις αν γνώριζε τον 29χρονο και κατήγγειλε δύο περιστατικά προσβολής από τον πατέρα, την περασμένη Δευτέρα και μια εβδομάδα ή ένα μήνα πριν, δεν το διευκρίνισε με σαφήνεια, με πιο σοβαρή καταγγελία ότι την άγγιξε.

Η επιστήμονας εκτίμησε ότι το κορίτσι ήταν εξοικειωμένο με τις πράξεις, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις άλλα παιδιά ντρέπονται.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα έδρας αν πίστεψε την ανήλικη, η ψυχολόγος απάντησε αρνητικά και εκτίμησε ότι το παιδί χρειάζεται βοήθεια, γιατί του λείπει η μητέρα του που έφυγε από το σπίτι ενώ ήταν πολύ μικρής ηλικίας.

Πολύ καλές οι σχέσεις

Η μητέρα του κατηγορούμενου, που έχει και την επιμέλεια του κοριτσιού, κατέθεσε ότι η ίδια και ο γιος της μεγάλωσαν την εγγονή της που από ηλικία 2 χρονών ζει μαζί τους.

Η ίδια είπε ότι το κορίτσι έχει πολύ καλές σχέσεις με τον πατέρα του, ποτέ δεν παραπονέθηκε για κάτι και την περασμένη Δευτέρα το πρωί την πήγε στο σχολείο στον Αλμυρό και το μεσημέρι που πήγε να την πάρει για να επιστρέψουν στο χωριό και δεν εμφανίστηκε, πήγε στην Αστυνομία για να δηλώσει εξαφάνιση. Αφού έγιναν μάταιες προσπάθειες από μέρους τους, το απόγευμα ακολούθησε τηλέφωνο από την Αστυνομία, όπου είχε γίνει η καταγγελία και ακολούθησε η σύλληψη του πατέρα.

Κάποιος την πίεσε να το κάνει

Ο αδελφός του κατηγορούμενου τόνισε ότι η επιμέλεια του κοριτσιού δόθηκε στην γιαγιά και όχι στον πατέρα λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπισε, ειδικά μετά το 2017 που το κορίτσι κατάγγειλε ότι τη βίασε, αλλά από την ιατροδικαστική υπηρεσία δεν αποδείχτηκε. Όπως είπε αυτό είναι ψέμα, γιατί γνωρίζει ότι ο αδελφός του δεν θα έφτανε ποτέ σε τέτοιο σημείο.

Ο ίδιος είπε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου πληροφορήθηκε ότι το κορίτσι έμπλεξε με έναν μεγαλύτερο άνδρα και έμαθε από τρίτο άτομο ότι είχε ανεβάσει φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να φιλιούνται. Ο ίδιος είπε ότι της εξήγησε ότι αυτό ήταν λάθος γιατί το συγκεκριμένο άτομο είναι τοξικομανής και η ίδια έσβησε τις φωτογραφίες.

Ερωτηθείς από το Δικαστήριο ο αδελφός του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι κάποιος έπεισε το κορίτσι να κάνει την καταγγελία, εννοώντας τον 29χρονο, τον οποίο βρήκε Αστυνομία, είχαν αντιπαράθεση και αρνήθηκε ότι έχει σχέση.

Μάλλον έκανε καταγγελία από έρωτα

Ο 43χρονος πατέρας της ανήλικης κατέθεσε ότι τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, η κόρη του πήγε στο σχολείο και 10 μέρες μετά του αποκάλυψε ότι τα «έφτιαξε» με ένα παιδί 18 χρονών, που πήγε στο σπίτι και το γνώρισε και ο ίδιος.

Μετά από μια βδομάδα που είπε ότι τα χάλασε μαζί του και κάποια μέρα στη συνέχεια είπε ότι πήγαν δύο συμμαθητές της στο σπίτι, τους οποίους καλοδέχτηκε, μεταξύ των οποίων ήταν και ο 29χρονος.
Μετά από μια εβδομάδα, κατέθεσε ο πατέρας έμαθε από άλλο άτομο ότι τα «έφτιαξε» με τον 29χρονο και μάλιστα το άτομο που του ζήτησε να την σώσει από τον νεαρό που έχει παρελθόν απασχολήσει τις αρχές και είναι εξαρτώμενος. Τότε του τηλεφώνησε και του είπε να μην ενοχλήσει ξανά την κόρη του.

Σχετικά με το περιστατικό της καταγγελίας του βιασμού από τον ίδιο, είπε ότι αυτό έγινε όταν το κορίτσι ήταν 11,5 χρονών, η καταγγελία έγινε την εποχή που ζούσε για λίγες μέρες με τη μητέρα του. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά την πράξη, είπε ότι στην ιατροδικαστική έκθεση δεν φάνηκε βιασμός και ο ίδιος που ένιωσε ταραχή μετά το περιστατικό χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, αλλά τώρα είναι καλά. Τέλος, ο 43χρονος δήλωσε ότι η καταγγελία της ανήλικης στο πρόσωπό του έγινε μάλλον από έρωτα για τον 29χρονο, ενώ κατέθεσε ότι η κόρη του, αν και ακόμη Νοέμβριος, έχει 78 απουσίες από το σχολείο, γιατί αντί να πάει για μάθημα, πάει να βρει τον φίλο της.

Απαλλακτική πρόταση

Ο εισαγγελέας έδρας είπε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έγιναν πολλά λάθη και στο κορίτσι λείπει η αγκαλιά της μάνας. Η γιαγιά είπε, κάνει ό,τι μπορεί για να το μεγαλώσει, ο πατέρας θα έπρεπε να πάει να μείνει με τον αδελφό του και το κορίτσι να μείνει με τη γιαγιά του.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν υπάρχει αποδεικτική βεβαιότητα αν έγινε η πράξη, το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι ακατάλληλο και το κορίτσι φαίνεται να αναζητά μια μητρική αγκαλιά σε ξένους. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου.

Πηγή: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης