Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η δίκη μετά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για δύο Ρομά, οι οποίοι, όπως είχε γράψει το zougla.gr, είχαν συλληφθεί ως εγκέφαλοι των επεισοδίων που συνέβησαν στην Άμφισσα τη Μεγάλη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται πως οι Ρομά του καταυλισμού που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν επιχειρηματία, ενώ παράλληλα προπηλάκισαν αντιδημάρχους του Δήμου Δελφών και προκάλεσαν φθορές σε βαν του Δήμου, με το σκεπτικό ότι, αντί για βοήθεια σε είδος που τους προσφέρθηκε, ήθελαν μετρητά. Επίσης, σύμφωνα με το fokidanews, απειλούσαν με μπαράζ κλοπών το επόμενο διάστημα. Κι όλα αυτά μπροστά σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο της εμπλοκής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εγκέφαλοι Ρομά των επεισοδίων στην εισαγγελία της Άμφισσας

Για τα παραπάνω περιστατικά υπέβαλαν μήνυση μέλη της δημοτικής Αρχής και ο εκδότης της εφημερίδας «Εν Δελφοίς», ο οποίος είναι το άτομο που ξυλοκοπήθηκε. Mάλιστα το zougla.gr δημοσίευσε φωτογραφίες ντοκουμέντο. 

Ξυλοκόπησαν τον εκδότη της εφημερίδας Εν Δελφοις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη δικαστική πορεία της υπόθεσης, ο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 3 ετών και 5 μηνών από το δικαστήριο στην Άμφισσα, ενώ ο έτερος Ρομά με ποινή 3 ετών και 1 μήνα. Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Οι εγκέφαλοι Ρομά των ταραχών στην εισαγγελία της Άμφισσας

Οι δύο καταδικασθέντες θα κρατηθούν έως ότου υποβληθεί η έφεση. Πιθανό είναι να αφεθούν ελεύθεροι και μετά την εκδίκαση της έφεσης, εφόσον η ποινή τότε του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι κάτω των 2 ετών.

Το βαν του δήμου Δελφών όπου προκάλεσαν φθορές

Όπως προσθέτει το fokidanews, σε κάθε περίπτωση βαριά θα είναι η ποινή και θα αφορά τελεσίδικα σε κάθειρξη στην περίπτωση που θα προβούν εκ νέου σε παραβατική συμπεριφορά. Το πρόστιμο τέλος είναι καταβλητέο άμεσα, ανεξάρτητα από την έφεση.

Αντιδράσεις τοπικών παραγόντων και κατοίκων

Την ίδια ώρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, κάτοικοι της περιοχής, επιχειρηματίες, αλλά και τοπικοί παράγοντες ετοιμάζουν ενέργειες (νομικές) προκειμένου να αναζητηθούν -όπως διευκρινίζουν- ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους που ευθύνονται για έναν «παράνομο» -όπως λένε- καταυλισμό. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο καταυλισμός είναι παράνομος και μάλιστα βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης. Το ερώτημα, λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι το ποιος επιτρέπει έναν τέτοιο καταυλισμό να βρίσκεται εκεί, με ποιανού την ανοχή και γιατί δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο σημείο.  

Αστυνομική δύναμη έξω από την εισαγγελία Άμφισσας

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Άμφισσας είναι το μπαράζ κλοπών στην ευρύτερη περιοχή. Από τη μία η ελλιπής αστυνόμευση, η αδιαφορία του Δήμου Δελφών και του ίδιου του δημάρχου, αλλά και το άβατο του καταυλισμού -όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές- και από την άλλη οι αντιδράσεις των πολιτών συνθέτουν ένα πρόβλημα το οποίο διογκώνεται μέρα με τη ημέρα.

Με πληροφορίες από fokidanews 

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης