Ωμός και κυνικός ήταν μπροστά στους δικαστές,  ο 23χρονος Ροδίτης, ο πρώτος εκ των δύο κατηγορουμένων για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018,  ο οποίος απολογούμενος, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας,  δεν κατάφερε να πείσει πως έχει μετανιώσει καθώς  με περίσσια ψυχρότητα υποστήριξε πως δεν νοιώθει τύψεις για ό,τι έγινε, αφού  δεν το έκανε ο ίδιος..

«Το έπαιζε λίγο δύσκολη», είπε για την άτυχη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη ο  23χρονος Ροδίτης ο οποίος έριξε όλο το φταίξιμο στο συγκατηγορούμενό του, Αλβανικής καταγωγής,  λέγοντας πως εκείνος τη χτυπούσε με μανία, επειδή ένοιωσε θιγμένος  από τα λόγια του θύματος  και  στη συνέχεια αφού, τη μαχαίρωσε, τη μετέφερε και την πέταξε  από το γκρεμό για να τελειώνουν οριστικά μαζί της…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Δεν τη βίασα, δεν τη σκότωσα, δεν της έκανα τίποτα», ισχυρίστηκε ο 23χρονος κατηγορούμενος επιχειρώντας να εκμηδενίσει το δικό του ρόλο τόσο στο βιασμό όσο και στη δολοφονία της άτυχης κοπέλας. Δεν κατάφερε βέβαια να εξηγήσει γιατί δεν ειδοποίησε κανέναν, ούτε καν τη γιαγιά του που ήταν ακριβώς από κάτω, για να σωθεί η κοπέλα. «Είχα πανικοβληθεί, πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο κι έκλαιγα», πρόσθεσε αφήνοντας μόνο του το συγκατηγορούμενο του σε όλη αυτή την αγριότητα…

Ο Αλβανός έβριζε και χτυπούσε την Ελένη

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι άκουγαν, με κομμένη την ανάσα την αφήγηση του 23χρονου Ροδίτη, μέσα από την οποία, αποκαλυπτόταν η φρίκη την οποία έζησε η άτυχη Ελένη, το μοιραίο βράδυ, «Ο Αλέξανδρος άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι. Του έλεγα σταμάτα, μην το κάνεις αυτό. Είχα πιει και κάτι φάρμακα για να είμαι χαλαρός. Έπιασε το μαχαίρι και την κάρφωνε στο λαρύγγι και της έλεγε «είσαι σκληρόπετση». Μετά την πέταξε μέσα στην μπανιέρα. Την έκανε κρύο μπάνιο, αφού της έβγαλε ότι ρούχα φόραγε. Μετά την σήκωσε, την κατέβασε από τις σκάλες μόνο, δεν τον βοήθησα καθόλου.  Στο μπάνιο την κοπανούσε στο νιπτήρα της έλεγε θα σου σπάσω το σβέρκο.  Του είπα να την πάμε στο νοσοκομείο, κάποιο σφάλμα έγινε και την πήγε στα βράχια. Τη χτύπησε στα βράχια, την κατέβασε 100 μέτρα κάτω και της τράβηξε μια σπρωξιά και την πέταξε κάτω. Εγώ δεν βοήθησα.  Μετά πήγε σπίτι και  καθάρισε το αίμα. Βοήθησα και εγώ στο καθάρισμα. Το σπίτι ήταν χάλια. Και μετά πήγαμε σπίτια μας. Εγώ κοιμήθηκα. Μετά κάθε ημέρα μου έλεγε να πούμε ψέματα, ότι την αφήσαμε στη περιοχή και κάποιοι άλλοι τη σκοτώσανε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία η  ζήλια

Ο  23χρονος Ροδίτης δεν δίστασε μάλιστα να σκυλεύσει τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, αποδίδοντάς της προθέσεις και επιθυμίες που μόνο η ίδια θα μπορούσε να επιβεβαιώσει. Δυστυχώς όμως είναι πλέον νεκρή …«Εγώ γνώρισα την  Ελένη στις  27 Νοεμβρίου (μια ημέρα πριν το φόνο της ). Εκείνη την  ημέρα ήμασταν με το αμάξι του πατέρα μου. Ο Αλέξανδρος την ημέρα που γνώρισα την Ελένη μου είχε πει: «μόνο μη την πειράξεις, θα της εξηγηθώ εγώ». Και μετά ο Αλέξανδρος μου είπε για να κάνουμε τρίο. Είχα ακούσει ότι ο Αλέξανδρος τη βίαζε και την έδερνε. Εκείνο το βράδυ πήγαμε πρώτα στο σουβλατζίδικο και μετά στο σπίτι μου. Βάλαμε 2 – 3 ποτά. Ο Αλέξανδρος δεν ήπιε. Μόνο εγώ και η Ελένη ήπιαμε. Πρέπει ο Αλέξανδρος να μου έριξε κάτι στο ποτό. Ο Αλέξανδρος με την Ελένη έκαναν σεξ. Μπήκα μετά εγώ. Το έπαιζε λίγο δύσκολη, άλλα ήθελε να γίνουν όλα αυτά. Ήθελε να κάνουμε σεξ και οι τρεις μαζί. Επειδή η Ελένη είπε στον Αλέξανδρο: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα», εκείνος αναστατώθηκε. Την έβριζε,  φώναζε, δε θυμάμαι αν τη χτύπησε πρώτα με το σίδερο ή αν τη μαχαίρωσε πρώτα. Τη χτυπούσε από τη ζήλεια του. Της χτυπούσε το κεφάλι κάτω στο πάτωμα και μετά τη χτυπούσε με το σίδερο στο κεφάλι».

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα σε ένα άλλο δωμάτιο και έκλαιγα, του είπα σταμάτα, είχα πανικοβληθεί. Δεν προσπάθησα να τον σταματήσω. Έφυγα από το δωμάτιο όταν άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο. Η Ελένη φώναζε και του έλεγε σταμάτα.

Πρόεδρος: Και εσείς δεν πήγατε να δείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα δε ξέρω γιατί, έπρεπε να το κάνω

Πρόεδρος: Ο Αλέξανδρος λέει ότι εσείς τη χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Υπάρχουν dna αποδείξεις

Πρόεδρος: Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια . Να φωνάξετε τη γιαγιά σας από κάτω, τον θείο σας. Να τηλεφωνήσετε στην αστυνομία.

Κατηγορούμενος: Δεν ήξερα αν ήταν από κάτω η γιαγιά δεν φώναξα βοήθεια να έρθει κάποιος.

Μετά ο Αλέξανδρος μου είπε «πάμε να τη πετάξουμε». Εγώ του είπα να πάμε στο νοσοκομείο. Έγινε κάποιο σφάλμα και πήγαμε στα βράχια. Εγώ οδηγούσα. Ο Αλέξανδρος ήταν στη καρότσα. Η Ελένη ήταν καθιστή δίπλα μου. Ο Αλέξανδρος μου είπε ότι θα την πάμε κάπου αλλού για να μην βασανίζεται. Τους φίλους μου τους άκουγα ότι και να μου έλεγαν. Ο Αλέξανδρος επέλεξε τη τοποθεσία. Εκείνος την έπιασε και την κατέβασε κάτω.

Πρόεδρος: Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι, τη σήκωσε στην αρχή την κοπάνησε στα βράχια. Μετά μόνος του την κουβάλησε μέχρι κάτω. Την έσυρε. Δεν τον βοήθησα καθόλου

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής όμως μας είπε ότι δεν είχε εκδορές από σύρσιμο

Κατηγορούμενος: Δε ξέρω

Πρόεδρος: Τον βλέπατε;

Κατηγορούμενος:  Όχι

Πρόεδρος: Πως τα μάθατε;

Κατηγορούμενος: Ανέβηκε πάνω και μου είπε: «Πάμε όλα τελείωσαν».

Μετά πήγαμε σπίτι. Καθάρισε. Καθάρισα και εγώ για να μην  δουν το σπίτι έτσι οι δικοί μου. Τα πράγματα τα μάζεψε από την 1η φορά και τα πέταξε ο Αλέξανδρος. Μου είπε να τα καθαρίσω όλα με χλωρίνη και έτσι έκανα.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε να πάτε στην αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Ναι για αυτό παραδόθηκα

Πρόεδρος: Πότε παραδοθήκατε;

Κατηγορούμενος: Μετά από επτά ημέρες

Πρόεδρος: Επτά ημέρες τι κάνατε; Γιατί δεν πήγατε νωρίτερα;

Κατηγορούμενος: Ήταν λάθος, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της Ελένης.

Εισαγγελέας: Πως αισθάνεστε;

Κατηγορούμενος: Καλά

Εισαγγελέας: Σε σχέση με το γεγονός που έχει συμβεί, το οποίο δεν θα χαρακτηρίσω ατυχές συμβάν αλλά βαρύτατο έγκλημα

Κατηγορούμενος: Καθόλου καλά μακάρι να μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της

Εισαγγελέας: Νιώθετε τύψεις

Κατηγορούμενος: Δε νιώθω τύψεις δεν έκανα τίποτα.

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν λειτουργήσατε αποτρεπτικά; Δεν αισθάνεστε τύχεις για αυτό;

Κατηγορούμενος: Μπορώ να διακόψω; Επειδή λέτε ότι έκανα κάτι που δεν έκανα, νιώθω βαθύτατα άσχημα που δε πήρα τη θέση της, να μην εγώ στη θέση της να το πάθαινα εγώ,  όχι η Ελένη

Εισαγγελέας: Για το ότι δεν μπορέσατε να το σταματήσετε πως νιώθετε;

Κατηγορούμενος: Δεν αισθάνομαι καλά

Λίγο πριν τη μεταφέρουν στα βράχια, η άτυχη Ελένη είπε στους δύο κατηγορουμένους «θα δείτε αν τα μάθει ο πατέρας μου». Στο σημείο ο πατέρας της Ελένης φώναξε «Αλήτες».

Ο 23χρονος Ροδίτης μίλησε και για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, κάνοντας χρήση ναρκωτικών από 14 ετών. «Πήγαινα στο ΚΕΘΕΑ,  μια έκοβα και μια ξεκινούσα Με παρακολουθούσε και ψυχίατρος. Μου έδινε αντικαταθλιπτικά για να είμαι καλά, γιατί πριν δεν ήμουν καλά. Το διάστημα που συνάντησα την Ελένη ήμουν καλά»

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης