Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις, καθώς και η αναγκαία, πλήρης, πληροφόρηση για τις αιτίες που προκάλεσαν το ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου στην υπηρεσία καθαριότητας, κατά την μεταφορά υλικών που είχαν παραληφθεί από τα δικαστήρια, ζητά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή που έστειλε στο Πρωτοδικείο Πατρών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου, «με έγγραφο του Πρωτοδικείου Πατρών, προς το τμήμα κοινοχρήστων χώρων, στις 11 Οκτωβρίου, περιγράφονται τα είδη απορριμμάτων που κλήθηκε η υπηρεσία μας να μεταφέρει στην περιοχή της Ξερόλακκας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο έγγραφο του Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την επιστολή του δημάρχου, αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 102/2017 πράξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων, που φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιότερων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί το πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο αυτό σας εφιστούμε την προσοχή ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους (…)».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη άγνωστου αντικειμένου, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στην ποσότητα των άχρηστων υλικών».

Στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος σημειώνει, ότι «με έκπληξη και δέος πληροφορούμαστε από τον Τύπο, ότι στο υπό απόσυρση υλικό, εμπεριέχονταν οπλισμός και σφαίρες» και τονίζει: «Έχετε την ευθύνη της άμεσης και υπεύθυνης πληροφόρησής μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη, καθώς και ποιο ήταν το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο αριστερό του χέρι ο 52χρονος εργαζόμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Ασφάλειας και της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έχουν συλλέξει αντικείμενα που βρήκαν στο σημείο της έκρηξης στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Ξερόλακκα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν μέσα στις συσκευασίες που μεταφέρθηκαν από τα δικαστήρια.

Επίσης, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναμένεται να πάρουν κατάθεση από τον τραυματισμένο εργαζόμενο, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης