«Συναγερμός» έχει σημάνει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας αλλά και στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πύργου, μετά την διαπίστωση ότι ασθενής, που χειρουργήθηκε τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα, διαγνώσθηκε σήμερα θετικός στον κορωνοϊό.

Ανάστατοι είναι χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, τραυματιοφορείς, οδηγοί του ΕΚΑΒ, ΤΕΠ και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή, ενώ αναστάτωση υπάρχει και στο Νοσοκομείο του Πύργου καθώς ο ασθενής επισκέφθηκε και αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ασθενής, από την Καρυά, επισκέφτηκε τη Δευτέρα το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου εφημέρευε η Χειρουργική του Νοσοκομείου, με πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Στη συνέχεια στάλθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου για καρδιολογική εκτίμηση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να χειρουργηθεί. Η καρδιολογική εκτίμηση δεν έδειξε κάτι οπότε ο ασθενής έλαβε το «πράσινο φως» για να χειρουργηθεί.

Ο άντρας επέστρεψε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εισήχθη κανονικά στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και μετά οδηγήθηκε κανονικά σε δωμάτιο του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής δεν υποβλήθηκε σε τεστ πριν την χειρουργική επέμβαση αλλά την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, με το αποτέλεσμα να βγαίνει την Τετάρτη και να είναι θετικό.

Ο ασθενής στάλθηκετην Τετάρτη, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στην μονάδα Covid του Νοσοκομείου Πύργου ενώ το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή, θα τεθεί σε καραντίνα, ενώ θα γίνει απολύμανση τόσο στον χώρο των χειρουργείων όσο και στους υπόλοιπους χώρους, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τον πληρέστερο έλεγχο της κατάστασης. Η λειτουργία του Νοσοκομείου ωστόσο είναι άλλο ένα ζητούμενο το οποίο πρέπει να εξεταστεί σοβαρά.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος

Σας γνωρίζουμε ότι σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήσαμε σήμερα στο Ίδρυμα μας, στα πλαίσια των τακτικών μας ελέγχων που προβλέπονται από το Νόμο, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εργαστήριο ΒΙΟΛΑΝ Α.Ε, διαπιστώθηκαν τέσσερα (4) θετικά κρούσματα : μια εργαζόμενη και τρείς τρόφιμοι.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση για την ύπαρξη των θετικών κρουσμάτων, ενεργοποιήσαμε το πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου θετικού κρούσματος του οποίου η εκπόνηση προβλέπεται από την Νομοθεσία και το έχουμε υποβάλλει στη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ Ακολούθως προβήκαμε στις λήψεις δειγμάτων για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ στο σύνολο του προσωπικού και σε 80 περιθαλπόμενους, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα. Τα αποτελέσματα των νέων μοριακών τεστ αναμένονται. Παράλληλα θέσαμε σε καραντίνα τόσο την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική, όσο και όσα άτομα από το προσωπικό συνυπηρετούσαν μαζί της, τις τελευταίες ημέρες ή ήρθαν σε στενή επαφή τόσο με την εργαζόμενη όσο και με τους τρόφιμους.

Για τις ενέργειες μας ενημερώσαμε την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα. Με δική τους σύσταση οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από τον θάλαμο καραντίνας του Ιδρύματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πηγή: ilia.news, thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης