Αμαλιάδα: Τηλεκπαίδευση στο… πεζοδρόμιο για 12χρονο μαθητή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 02:41
Αμαλιάδα: Τηλεκπαίδευση στο… πεζοδρόμιο για 12χρονο μαθητή

Ένα 12χρονο παιδί της πρώτης τάξης του Γυμνασίου της Αμαλιάδας αναγκάζεται να κάθεται σε ένα πεζοδρόμιο έξω από ένα καφενείο για να έχει internet ή απέναντι στην πλατεία Ανεμομύλου Αμαλιάδας στην είσοδο του χώρου που στεγάζονταν ο Εμπορικός Σύλλογος, για ελεύθερο ίντερνετ. Για να κάνει τις πρωινές ώρες τηλεκπαίδευση.

Φορώντας και κουκούλα στο κεφάλι για το κρύο, με ένα κινητό τηλέφωνο, και δίπλα του την σχολική τσάντα, παλεύει τις τελευταίες μέρες για… ίντερνετ, για να μην χάνει τα μαθήματά του. Όπως δήλωσε ο μικρός στο patrisnews, «το ρούτερ στο σπίτι έχει χαλάσει κάποιες μέρες και περιμένουμε έναν τεχνικό να το φτιάξει. Δεν θέλω να περιμένω και να χάνω τα μαθήματα. Έπρεπε να βρω κάπου ίντερνετ και έρχομαι εδώ…».

Ο ιδιοκτήτης γειτονικού καφενείου, παρότι είναι κλειστό λόγω των μέτρων, του ανοίγει κάποιες φορές την πόρτα -όπως και χθες που έβρεχε- για να κάθεται μέσα, να μην κρυώνει, να μην βρέχεται, χρησιμοποιώντας και εντός και εκτός του καταστήματος το ίντερνετ του καφενείου.

Περίοικοι υποστηρίζουν ότι ο μαθητής έρχεται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι από την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, αν και το παιδί λέει ότι πάει στο σημείο 2 μέρες. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η περίπτωση του 12χρονου υπενθυμίζει με σκληρό τρόπο ότι υπάρχουν και παιδιά και οικογένειες που δεν διαθέτουν υπολογιστές, δεν διαθέτουν ίντερνετ και εν τέλει δεν διαθέτουν ίσες ευκαιρίες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 02:41