Η τραγωδία με τον θάνατο της 30χρονης ολυμπιονίκη στη ρυθμική γυμναστική Άννας Πολλάτου στο τροχαίο δυστύχημα, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο, αναβίωσε χθες Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας.

Η άτυχη Άννα, το χαμογελαστό κορίτσι από την Κεφαλονιά, με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Έχασε τη ζωή της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014 στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών, στο ύψος του Γηροκομείου της Βάρδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άννα Πολλάτου κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Κυλλήνης και από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς την Πάτρα.

Από τη σύγκρουση υπέστη θανάσιμο τραυματισμό, ενώ τραυματίστηκαν δύο άτομα που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο.

Πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, το 2019, βγήκε το πόρισμα ότι αιτία για τον θάνατό της ήταν κατασκευαστικό λάθος στο αυτοκίνητό της, με την τότε αντιεισαγγελέα Αμαλιάδας κα. Αγγελική Κυριαζή να ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αυτοκινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, παρ΄ ότι το μικρό όχημα της Άννας Πολλάτου χτυπήθηκε από την πίσω πλευρά, αποκολλήθηκαν το ταμπλό μαζί με το τιμόνι και μπήκαν βίαια στην καμπίνα του οδηγού. Η αθλήτρια δέχτηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αυχένα από την κάμψη και να βρει τραγικό θάνατο.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, η οικογένεια της Άννας Πολλάτου κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης, από τους υπευθύνους, τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τον εισαγωγέα, για να τους επιδικαστεί το ποσό των 820.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στην αγωγή περιλαμβάνονταν τα πορίσματα των ιατροδικαστών και των πραγματογνωμόνων.

 

 

Πηγή: patrisnews.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης