Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα στενά συγγενικά πρόσωπα, στον περιφερειακό σύμβουλο και συνταξιούχο εκπαιδευτικό Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, με την κηδεία του να τελείται υπό αυστηρά μέτρα προφύλαξης, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.

Το τελευταίο «αντίο», είπε και ολόκληρη η Αμαλιάδα, ολόκληρη η Ηλεία, η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, η αγαπημένη του Κρήτη, έστω και νοερά, από μακριά στον άνθρωπο που έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά του άτυχου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, που ήταν το πρώτο θύμα του κορωναϊού στην Ελλάδα, και λίγοι ακόμα στενοί συγγενείς ήταν τα μόνα άτομα που βρίσκονταν εντός του ιερού ναού, ενώ λιγοστοί φίλοι και συνοδοιπόροι του, βρίσκονταν εκτός της εκκλησίας, ιδιαίτερα συγκινημένοι και φορτισμένοι που όχι μόνο θα τον αποχαιρετούσαν για πάντα,  αλλά και για τον τρόπο που γίνονταν αυτό, αφού δεν μπορούσαν να βρεθούν δίπλα στο φέρετρό του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σορός του, έφτασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έξω από τον Ιερό Ναό. Το προσωπικό του γραφείου τελετών, φορούσε προστατευτικές στολές, μάσκες και γάντια, σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία για την τήρηση όλων των κανόνων για πιθανή μετάδοση του ιού. Το φέρετρο ήταν σφραγισμένο και τυλιγμένο με προστατευτικό κάλυμμα και στη θέα του, όλοι δάκρυσαν για το τέλος του άτυχου Μανώλη και τον τρόπο τέλεσης της κηδείας του.

Μάσκες φορούσαν και τα μέλη της οικογένειάς του, δίπλα στο φέρετρο, ενώ η εξόδιος ακολουθία, που τελέστηκε από τον π. Αλέξιο Αναγνωστόπουλο,  ολοκληρώθηκε μέσα σε 15 λεπτά.

Ο πόνος ήταν βουβός. Κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει τους συγγενείς, να τους πει έναν λόγο, να τους δώσει κουράγιο. Μόνοι τους μέσα στην εκκλησία αποχαιρετούσαν τον άνθρωπο τους, τον άνθρωπο που αγάπησε ολόκληρη η Αμαλιάδα, τον καθηγητή και αιρετό που διακρίνονταν για την ευαισθησία, την εντιμότητα και την μαχητικότητα, που δεν δίσταζε να «συγκρουστεί» για αυτά που πίστευε…

Οι στενοί συγγενείς, μετά την ολοκλήρωση της τελετής,  «ακολούθησαν» τη σορό του στο νεκροταφείο της Φραγκαβίλλας, όπου εκεί έγινε και η ταφή του σε κλίμα οδύνης.

Έξω από τον ναό βρέθηκαν ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο πρώην βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννης Κουτσούκος, ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας και στενός του φίλος κ. Δημήτρης Ράλλης, πολίτες, γείτονες, που γνώριζαν τον Μανώλη Αγιομυργιαννάκη και σίγουρα θα τον θυμούνται για πάντα!

Πολλά και τα στεφάνια έξω από τον ιερό ναό, μεταξύ των οποίων, ξεχώρισαν αυτό της συζύγου του, που δεν μπόρεσε να τον «αποχαιρετήσει» λόγω της νοσηλείας της και των παιδιών του, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, της προέδρου του ΚΙΝ. ΑΛ. κας Φώφης Γεννημάτα και του προέδρου και του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Πηγή: patrisnews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης