Μια περίεργη υπόθεση με τη χορήγηση και διακίνηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων έφερε στο προσκήνιο η Ασφάλεια Αμαλιάδας, κατά τη διάρκεια μιας τυπικής διαδικασίας χορήγησης άδειας κυνηγετικού όπλου. Ως δράστες φέρονται ένας 18χρονος ιδιώτης και ένας 41χρονος γιατρός που υπηρετεί σε νοσηλευτική μονάδα του νομού.

Παράλληλα διερευνάται και ο ρόλος του Σκοπευτικού Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας στην υπόθεση.
Ο 18χρονος παρουσιάστηκε στη γραμματεία της Ασφάλειας Αμαλιάδας προκειμένου λόγω της περιόδου του κυνηγίου, να αιτηθεί χορήγηση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός ανάμεσα στα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσκόμισε και ιατρικό πιστοποιητικό που έφερε τη σφραγίδα του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και την υπογραφή και τη σφραγίδα του 41χρονου γιατρού. Όμως με απόφαση του 2013 του ΕΟΠΠΥ ο φορέας υγείας δεν χορηγεί τέτοιου είδους βεβαιώσεις και ως εκ τούτου ο 18χρονος θα έπρεπε να προσκομίσει βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό. Ο νεαρός κλήθηκε από την γραμματεία της Ασφάλειας για το ζήτημα και όταν ρωτήθηκε ποιος του είχε πει ότι πρέπει να φέρει βεβαίωση από γιατρό νοσοκομείου, αυτός απάντησε πως του δόθηκε από τον Σκοπευτικό Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας, χωρίς να εξεταστεί από γιατρό και απλά συμπληρώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του στο έντυπο.

Μετά από αυτό, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν έλεγχο στα γραφεία του συλλόγου και σε συρτάρι βρέθηκαν ακόμα δύο ανάλογα έντυπα χωρίς στοιχεία ταυτότητας αλλά με την σφραγίδα του γιατρού και του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και άλλα τρία μόνο με τη σφραγίδα του γιατρού. Οι εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όμως σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία η οποία υποβλήθηκε με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης