Μπορεί οι παραλίες της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική να προσελκύουν χιλιάδες τουριστών κάθε καλοκαίρι με την κάθε σεζόν να είναι καλύτερη από την προηγούμενη όσον αφορά την προσέλευση επισκεπτών, ωστόσο υπάρχει και μια ομάδα υποψήφιων λουόμενων που δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί τα όμορφα νερά του συγκεκριμένου προορισμού.

Ο λόγος φυσικά για τα ΑμεΑ, αλλά και τους ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα, που μέχρι πρότινος αρκούνταν στο να χαίρονται τη θάλασσα μόνο με το να τη βλέπουν. Αυτή τη σκέψη είχαν και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Νέας Σκιώνης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και με μια απόφαση πρωτοποριακή για τα δεδομένα της περιοχής αποφάσισαν να κάνουν την παραλία του οικισμού προσβάσιμη στα ΑμέΑ με ένα αμαξίδιο… θαλάσσης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για μια ιδέα που είδαν να εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό και έπεσε η ιδέα στο τραπέζι να αγοραστεί ο εξοπλισμός και να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο και στη Νέα Σκιώνη.

«Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων της περιοχής δημιούργησε μια σελίδα που υποστήριζε την περιοχή και ανάλογα με τις ανάγκες ο καθένας πρότεινε τι χρειάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Μια ομάδα κρίνει εάν αυτές οι ιδέες είναι υλοποιήσιμες. Κάποιος έριξε την ιδέα στο τραπέζι για αναπηρικό αμαξίδιο στη θάλασσα, τόσο για τα ΑμεΑ όσο και για τους ηλικιωμένους, ανθρώπους που δεν μπορούν να προσεγγίσουν αλλιώς το θαλασσινό νερό. Άρχισαν τα μέλη του ναυτικού ομίλου να το κοινοποιούν στα social media, υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο και έτσι το αμαξίδιο θαλάσσης αγοράστηκε», περιγράφει στο thessnews.gr ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Κασσάνδρας Χάρης Κοκουβίνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο ίδιος, μέσω του δήμου βρέθηκε μια εταιρεία που έχει τη δυνατότητα μέσω ΕΣΠΑ να παρέχει τον εξοπλισμό ειδικά σε περιοχές με παραλίες που διαθέτουν γαλάζια σημαία. «Το κόστος ήταν 2.500 ευρώ. Το γεγονός στη συνέχεια κοινοποιήθηκε και άρχισε ο κόσμος να δίνει ό,τι μπορεί, άλλος 50, άλλος 100 ευρώ και έτσι μαζεύτηκαν τα χρήματα. Το αναπηρικό αμαξίδιο θαλάσσης είναι καθαρά για την παραλία της Νέας Σκιώνης», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουβίνος.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ και γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Ν. Σκιώνης, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο παρά το γεγονός ότι η απόκτηση του αμαξιδίου υλοποιήθηκε αργά, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο όταν και η σεζόν αρχίζει και κλείνει για τις τουριστικές περιοχές. «Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που ενθουσιάστηκαν από το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα να μπορούν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να χαρούν το νερό και είπαν ότι θα επανέλθουν στην περιοχή του χρόνου για διακοπές», επισημαίνει ο Χάρης Κουκουβίνος.

Πηγή: thessnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης