Στις φωνές αλληλεγγύης προς την Ηριάννα, τη νεαρή πανεπιστημιακό που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με την κατηγορία εμπλοκής της στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» προστίθεται και το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού, γράφει για την καταδικαστική απόφαση που έχει συγκλονίσει τον δικαστικό και νομικό κόσμο της χώρας, καλλιτέχνες, συλλογικότητες, επιστήμονες, απλούς πολίτες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Ηριάννα είναι στη φυλακή. Κι εμείς προσπαθούμε να εξηγήσουμε το λόγο.

Γιατί; Έκανε κακές παρέες; Γιατί; Έμπλεξε με ένα ρεμάλι που ήξερε κάτι άλλα ρεμάλια που κι αυτά με τη σειρά τους μόνο με ρεμάλια έμπλεκαν; Γιατί; Ξέρει αυτή, κάτι θα έχει κάνει, δε μπορεί; Γιατί; Δεν θα μας πείτε εσείς πώς να κάνουμε τη δουλειά μας; Γιατί για να μιλάτε κι εσείς ξέρουμε τι αναρχοάπλυτοι θα είστε και μην πολυμιλάτε μη σας μαζέψει κι εσάς ο μπόγιας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ηριάννα είναι στη φυλακή κι εκτός εισαγωγικών η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Η Ηριάννα είναι στη φυλακή επειδή φύσηξε ο μυθικός άνεμος που σπέρνει DNA όπου βολεύει την εκάστοτε πολιτική συγκυρία. Ο άνεμος αυτός που διεκδικεί επάξια μια θέση πλάι στο Τέρας του Λόχνες και το Γέτι των Ιμαλαϊων. Επειδή είχε το ατυχές κισμέτ να δικαστεί μερικές μέρες μετά την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού και τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου. Επειδή είναι γυναίκα και είχε το θράσος να ορίζει την προσωπική της ζωή όπως η ίδια το επιθυμεί. Επειδή παρόλο που νομίζουμε ότι έχει επικρατήσει ο πολιτικός ορθολογισμός και οι αποφάσεις βασίζονται στην αξιολόγηση αντικειμενικών αποδεικτικών στοιχείων, ο συμβολισμός έχει διαποτίσει ουσιαστικά κάθε πτυχή της πολιτικής.

Κι έπεσε ο κλήρος στην Ηριάννα τώρα να δώσει σχήμα σε αυτό το συμβολισμό. Έγινε ο διάμεσος για να μεταφερθεί στην κοινωνία το μήνυμα της καταστολής. Και ξαφνικά δεν της επιτρέπεται να σπουδάσει, να δουλέψει, να διαμορφώσει την προσωπική της ζωή όπως θέλει. Ξαφνικά μάθαμε όλοι το όνομά της, όπως μάθαμε και του Τάσου κι άλλων τόσων που καταδικάστηκαν με μοναδικό στοιχείο το επιστημονικοφανές DNA.

Ως εργαζόμενοι , ως καλλιτέχνες και πρώτα απ’ όλα ως άνθρωποι στεκόμαστε δίπλα στην Ηριάννα κι εμείς και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή της και την αμετάκλητη αθώωσή της από το εφετείο».

ΣΕΧΩΧΟ. – Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης