«Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και περιουσιών» επανέλαβε το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας την υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για το χτίσιμο του αφορολόγητου από το 2016.

Οι ιατρικές δαπάνες μέσω κάρτας θα εκπίπτουν της Εφορίας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τρύφων ΑλεξιάδηςΜιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανέφερε πως «οι αλλαγές στο φορολογικό θα είναι λογικές και θα στοχεύουν στη μεταφορά των οικονομικών βαρών στα υψηλά εισοδήματα», προσθέτοντας πως «οι κλίμακες θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν παρέλειψε να τονίσει πως από το 2016 θα προβλέπονται μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση για όσους χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα», ξεκαθαρίζοντας ότι οι ιατρικές δαπάνες μέσω κάρτας θα εκπίπτουν της Εφορίας.

Παράλληλα, είπε ότι αναζητούνται κίνητρα για τους επαγγελματίες, συμπληρώνοντας ότι η συλλογή των αποδείξεων και για φέτος είναι υποχρεωτική.

ΦΠΑ σε νησιά και ιδιωτική εκπαίδευση

Όσον αφορά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, υπογράμμισε πως «θα γίνει προσπάθεια να καθοριστούν ελαφρυντικά μέτρα», ενώ για τη φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση τόνισε πως «το θέμα παραμένει ανοικτό», προαναγγέλλοντας εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης