Τη συνδρομή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον ακριτικό δήμο, ζήτησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαμπούκης ζήτησε τη θέσπιση μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων όπως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στο Νομό Έβρου από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνακόλουθες πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου και της 1ης Φεβρουαρίου 2021

– Η άμεση έλευση της αρμόδιας επιτροπής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για την καταγραφή των καταστροφών στις κτιριακές υποδομές

– Τα αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάσης φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές

– Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη, ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και συζητήθηκε η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση καίριων υποδομών και εκπόνησης υδραυλικής μελέτης-διευθέτησης, για την οριστική επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών που επηρεάζουν τις περιοχές, Απαλού, αεροδρομίου, ‘Ανθειας καθώς επίσης και τις Δημοτικές Ενότητες Τραϊανούπολης και Φερών. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των νέων γεωφυσικών συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών στον ορεινό όγκο του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η επόμενη συνάντηση του κ. Ζαμπούκη με τον κ. Πέτσα θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στις 8 και 9 Φεβρουαρίου προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και να συμμετέχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιάννης Μπόγδης και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Διονύσης Μαστορόπουλος. Ακολούθησε επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, όπου ο κ. Ζαμπούκης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, με κύριο θέμα την αποκατάσταση των ζημιών και της ανάγκης ουσιαστικών παρεμβάσεων στις προαναφερθείσες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης