Περισσότεροι από είκοσι πολίτες στον Έβρο, καλούνται να επιστρέψουν το ποσό των 900.000 περίπου ευρώ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης το οποίο ελάμβαναν ως προνοιακά επιδόματα επί σειρά ετών χωρίς να τα δικαιούνται.

Το θέμα παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Παντελίδης, επισημαίνοντας πως ο Δήμος έχει αναγκαστεί να προβαίνει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστάνε και δεν είναι συνεργάσιμοι για την αποπληρωμή των χρεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποδείχτηκε μετά από έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας η οποία συνεχίζεται υπάρχει πολίτης που χρωστά περίπου 17.500 ευρώ καθώς ελάμβανε από 1/4/2007 έως 5/9/2012 ταυτόχρονα επίδομα και σύνταξη του συζύγου της ο οποίος απεβίωσε, ενώ σε άλλη περίπτωση υπάρχει πολίτης που οφείλει περίπου 39.000 ευρώ ο οποίος εισέπραττε για επτά (7)χρόνια από τον ΟΓΑ την προσαύξηση της απόλυτης αναπηρίας, ποσό μεγαλύτερο από αυτό που χορηγεί ο Δήμος, συγχρόνως με το επίδομα βαριάς νοητικής υστέρησης.

«Οι υπηρεσίες κάνουν αυτό που προβλέπει η νομοθεσία. Δηλαδή εάν κάποιος έχει υπαχθεί στην ρύθμιση έχει καλώς, διαφορετικά παίρνουμε εκείνα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται για να διασφαλίσουμε εκείνα τα έσοδα, είτε δεσμεύοντας λογαριασμούς, είτε στέλνουμε έγγραφα στην εφορία και έτσι οι πολίτες που χρωστούν δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Παντελίδης .

Πηγή: ert.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης