Σε εναρμόνιση με τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε σχετικές οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως αυτές θα πρέπει να τηρούνται και από τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα βάσει των οδηγιών:

   -Η εξυπηρέτηση των πελατών από τους εργαζόμενους θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση γαντιών μιας χρήσης, ενώ θα πρέπει να προμηθεύουν γάντια και στους πελάτες για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου στα είδη του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   -Οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες, μπορούν να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη) ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

   -Η χρήση των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων καθώς και του πληκτρολογίου, του ποντικού των ηλεκτρονικών υπολογιστών , των τηλεφωνικών συσκευών και των φωτοτυπικών μηχανημάτων, θα πρέπει επίσης να γίνεται με χρήση γαντιών.

   Τέλος συνιστάται η χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο της επιχείρησης, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους υπαλλήλους που εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Στο ίδιο πνεύμα και το Σωματείο Καταστημάτων των Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων (καφέ-εστίαση), το οποίο σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

   «…Με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τις ευπαθείς ομάδες και βάζοντας και εμείς το λιθαράκι μας στο να μην εξαπλωθεί ο ιός, καλούμε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου μας, να ακυρώσουν εκδηλώσεις οι οποίες έχουν ως σκοπό τη μεγάλη συνάθροιση κόσμου, να περιορίσουν άμεσα τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών στα καταστήματά τους, κρατώντας τις οδηγίες του κράτους για αποστάσεις μεταξύ πελατών και τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και να αυστηροποιήσουν τους κανόνες υγιεινής στους χώρους τους…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης