Μια ιδιαίτερη περίπτωση απασχόλησε χθες Πέμπτη 31 Μαρτίου το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο με απόφαση του καταδίκασε ιερέα κρίνοντας τον ένοχο για σεξουαλικές επαφές με ανήλικο τον οποίο πλήρωνε.

Η ποινή που του επέβαλλε για την κατηγορία “Γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής”, είναι φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος ιερέας  ανήκει στην δύναμη της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης, αλλά η ενορία στην οποία λειτουργεί δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη. Μάλιστα είναι παπάς σε περισσότερες από μια περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι… ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του συγκεκριμένου ιερωμένου είναι γνωστές μάλιστα σε πολύ κόσμο της ευρύτερης περιοχής Αλεξανδρούπολης και προφανώς τις γνωρίζει και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος. Είναι άγνωστο φυσικά αν τώρα, μετά την παραπομπή αρχικά σε δίκη και την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, προβεί σε κάποια μέτρα εναντίον του ιερέα. Να θυμίσουμε ότι στην περίπτωση του γνωστού πρώην Αρχιμανδρίτη που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επαφές με γυναίκες και μάλιστα ενήλικες, είχε κινήσει τις διαδικασίες και τελικά αυτός καθαιρέθηκε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Πηγή: Evros-news.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης