Νέα στροφή στην πορεία του πραγματοποίησε το τούρκικο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis που κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ τις προηγούμενες ώρες εκινείτο με κατεύθυνση προς τα νότια, το απόγευμα του Σαββάτου, άλλαξε ρότα για να κινηθεί προς βορειοανατολικά και την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχη διαδρομή είχε κάνει και πριν από δύο ημέρες όταν βγήκε εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας κινούμενο προς ανατολικά. Όμως ξαφνικά μετά τις 5:00 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης το πλοίο έκανε στροφή 180 μοιρών και επέστρεψε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μαζί με τα σκάφη συνοδείας Ataman και CengizHan και έναν στολίσκο από περίπου 10 τουρκικά πολεμικά πλοία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες πορεία φαίνεται να αλλάζει και το Kemal Reis, μία από τις φρεγάτες που συνοδεύει το Oruc Reis. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Open Tv, όλα δείχνουν πως αυτό το πλοίο φαίνεται να έχει αποκοπεί από τον σχηματισμό των πλοίων που πλαισιώνουν το Oruc, χωρίς, φυσικά, κανείς να γνωρίζει τις προθέσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες ανέφεραν πως το Kemal Reis είχε υποστεί ζημιές από την πρόκρουσή του με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» και πιθανά αυτός να είναι και ο λόγος αποχώρησής του από τα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis. Το Kemal Reis πιθανολογείται ότι κατευθύνεται προς το ναύσταθμο του Ακσάζ για επισκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Oruc Reis:

Δείτε ΕΔΩ που βρίσκεται το Oruc Reis σε πραγματικό χρόνο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης