Με αφορμή τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης από την προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, η οποία είναι δυνατό να εξασφαλίσει τη διασύνδεσή της με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Λήμνος – Λαύριο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, ζητώντας περαιτέρω εξηγήσεις.

Ολόκληρη η επιστολή
:

«Πληροφορηθήκαμε ότι παρά το υποβληθέν στο Υπουργείο Ναυτιλίας από Μαρτίου 2015 αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί η Σαμοθράκη στην προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και να διασυνδεθεί με τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Λήμνος – Λαύριο, δυστυχώς υπάρχει αποκλεισμός και μη ένταξη. Στη δικαιολογημένη απορία μας, γιατί αποκλείστηκε από την προκήρυξη το μοναδικό νησί της Θράκης, αλλά και ολόκληρη η Θράκη, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν συμμετέχοντες στον επικείμενο διαγωνισμό. Σας επισυνάπτουμε επιστολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η οποία ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ και στους δύο διαγωνισμούς, ήτοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΛΑΥΡΙΟ και επιστροφή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή. Μετά από το ανωτέρω όπου κατηγορηματικά διαψεύδεται η όποια αρνητική αιτίαση γεννώνται οι κάτωθι απορίες:

Κ. πρωθυπουργέ,

»Γιατί βγήκε η Θράκη από την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, ενώ υπάρχουν υποψήφιοι πλοιοκτήτες; Η Θράκη, ως η πιο πτωχή γωνιά της Ελλάδας και της Ε.Ε., δεν χρειάζεται επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία; Η Θράκη δεν βρίσκεται στον χάρτη της Ελληνικής Επικράτειας με το μοναδικό, σχεδόν αποκλεισμένο νησί της Σαμοθράκης από την υπόλοιπη Ελλάδα; Πως εννοείτε την ευαισθησία σας ως πολιτικού απέναντι στην «ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ» ΘΡΑΚΗ; Διότι όταν έρχεσθε εδώ καταθέτετε την ψυχή σας για την ΘΡΑΚΗ στην εκφορά του λόγου σας! Απαιτούμε δικαιωματικά τη σύνδεση της Σαμοθράκης με Αλεξανδρούπολη-Λήμνο και Λαύριο, τουλάχιστον κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αλλιώς αντιλαμβανόμαστε ότι εγκαταλείπετε την Θράκη σε όσους θέλουν να επιφέρουν χτύπημα στον εθνικό μας κορμό».

Πηγή: e-evros.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης