Ακτιβίστρια υπέρ της χώρας μας ήταν η Βρετανίδα Σίλια Χολινκγουόρθ, η οποία βρέθηκε νεκρή σε ερημική περιοχή της Ροδόπης και, όπως εκτιμάται, κατασπαράχθηκε από σκυλιά.

Οι εφημερίδες στην Αγγλία κάνουν ειδική αναφορά στο ότι η γυναίκα, ενώ ήταν βαριά τραυματισμένη, τηλεφώνησε στην οικογένειά της και ζήτησε βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η 63χρονη εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν είχε επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Μαρώνειας και στη συνέχεια επέστρεφε στο κατάλυμά της.

Οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν ανθρώπινα μέλη διαμελισμένα από ζώα, δύο ημέρες μετά, το Σάββατο, και πλέον αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση πως αυτά ανήκουν στη Βρετανίδα.

«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις Αρχές στην Ελλάδα για την υπόθεση αυτή, όπως και με το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παρέχουμε υποστήριξη στην οικογένειά της» είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γείτονες της γυναίκας στο Μπράντφορντ του Γουίλτσαϊρ τη χαρακτήρισαν «ευγενική και φιλική» και πολύ ενεργή στην κοινότητά της.

Η Σίλια Χόλινγκγουόρθ ήταν από τα παλαιότερα μέλη της καμπάνιας του Μπρίστολ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας εκείνους που μάχονται τη λιτότητα, μετά την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης