«Ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει την τύχη του Μάριου Παπαγεωργίου το πτώμα του δεν έχει βρεθεί ακόμη είναι ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του». Με τα λόγια αυτά, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που επόπτευαν των ερευνών για την εξαφάνιση του 26χρονου φοιτητή, περιέγραψαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε ο 73χρονος κατηγορούμενος στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εμφανίστηκαν απόλυτα βέβαιοι πως ο βασικός κατηγορούμενος ήταν αυτός που σχεδίασε την απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου Μάριου. «Δεν έχω καμία αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά ο ένας από αυτούς, ο οποίος αναφέρθηκε και στην απαγωγή που, όπως είπε, σχεδίαζε για τη μητέρα του Μάριου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί» ανέφερε ο μάρτυρας.

Μάρτυρας: Ο μόνος που μπορεί να πει που είναι το παιδί, είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει.

Υπεράσπιση: Ήταν πράγματι δολοφονία; Δεν υπάρχει πτώμα.

Μάρτυρας:
Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεράσπιση: Πώς το ξέρετε;

Μάρτυρας:
Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί.

Εγκληματικό νου και παθολογικό ψεύτη χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο και ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Μάριος δεν είναι ζωντανός. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έκανε την απαγωγή, που είχε αυτή την κατάληξη και μετά να σχεδιάζει και την απαγωγή της μάνας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή».

Ο μάρτυρας μίλησε για μία εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον βασικό κατηγορούμενο. «Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (σ.σ για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του, χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης