Επιστολή προς τον δήμαρχο Μυκόνου, Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα, έστειλε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου για το αυξημένο κόστος ζωής στο νησί:

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά από επίσκεψη μελών του Συλλόγου μας στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού, την Τετάρτη 22-2-2012, διαπιστώσαμε ότι οι συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της μείωσης των μισθών των εκπαιδευτικών. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στη Μύκονο επειδή το κόστος ζωής είναι αυξημένο εξαιτίας των υψηλών ενοικίων και των ακριβών προϊόντων. Ο μέσος όρος του μισθού ενός δασκάλου είναι περίπου 750,00 ευρώ και ο μέσος όρος των ενοικίων είναι 400,00 ευρώ . Όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο ακόμα και για έναν ανύπαντρο να ζήσει με αυτά τα χρήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μείνουν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ένας τρόπος για να ενισχυθεί η παραμονή των εκπαιδευτικών στο νησί, που πιστεύουμε πως το επιθυμείτε και σεις, είναι να υπάρξει από μέρους της τοπικής κοινωνίας (αυτοδιοίκηση, επαγγελματίες) η διάθεση για παραχώρηση κατοικιών με μικρό ενοίκιο και εκπτώσεων στην αγορά προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε είναι η μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και η αύξηση του εισιτηρίου κατά 2 ευρώ με αποτέλεσμα να μην διευκολύνεται η μετακίνηση των συναδέλφων. Επίσης ακούγεται ότι θα κοπούν τα δρομολόγια Σύρου – Τήνου- Μυκόνου και αυτό δυσχεραίνει τη λειτουργία του Συλλόγου.

Τέλος πρέπει να συγκληθεί άμεσα η σχολική επιτροπή με παρόντες όλους του διευθυντές και τις προϊσταμένες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μυκόνου.

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε πότε θα είναι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορέσουμε να παραβρεθούμε και να σας εξηγήσουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα».

Πηγή:miloslife
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης