Έπειτα από τρίωρη διακοπή και αρκετές εντάσεις, η δίκη της ομάδας του Άκη θα συνεχιστεί στις 8 Μαΐου, οπότε και οι 19 κατηγορούμενοι για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων θα κληθούν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθώοι και θύματα δήλωσαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη, όταν κλήθηκαν από το δικαστήριο να ομολογήσουν αν αποδέχονται την κατηγορία. Μόνο ο Νίκος Ζήγρας παραδέχθηκε την ενοχή του για τις κατηγορίες που έχει ομολογήσει στον ανακριτή. «Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από όλον τον κόσμο, όπως επίσης και την κατανόηση και επιείκειά σας» ανέφερε απευθυνόμενος στους δικαστές. Σημειώνεται ότι η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν και η κόρη του, Αρετή δεν παρέστησαν στη δίκη, επικαλούμενες την άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με έντονο ύφος, αρνήθηκε «κατηγορηματικά και απόλυτα» την κατηγορία, με την οποία «επιχειρείται από το σύστημα να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μια παράνομη εγκληματική οργάνωση-συμμορία που έχει σκοπό το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε κατάπτυστο το κατηγορητήριο, το οποίο, παρόλο που πέρασε από διάφορα δικαστικά συμβούλια όλο αυτόν τον χρόνο, δεν άλλαξε περιεχόμενο. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «μήπως υπάρχει κάποια πορεία τρένου;». Ο Άκης άδραξε την ευκαιρία να ζητήσει από το δικαστήριο να προχωρήσει στην αποφυλάκιση της συζύγου του για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους. «Δώδεκα μήνες βρισκόμαστε στη φυλακή εγώ, η σύζυγος και η κόρη μου» ανέφερε και έκανε λόγο για κρατική βία εναντίον τους. «Έχετε υποχρέωση», είπε στους δικαστές, «να επιληφθείτε της αίτησης αποφυλάκισης της συζύγου μου. Εμένα, άλλωστε, κυνηγούσατε».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση ενός εκ των κατηγορουμένων. Ο Γιώργος Κωνσταντάτος κατηγόρησε τον Νίκο Ζήγρα πως τον παγίδευσε λέγοντας: «Είμαι αθώος και παγιδεύτηκα από την εμπιστοσύνη που έδειξα στον Ζήγρα. Καταστράφηκα».

Τα αίματα άναψαν, όταν ο Π. Παναγιωτόπουλος, αναπληρωτής εισαγγελέας έδρας, κατά την ανάγνωση της κατηγορίας αναφέρθηκε στις επιβαρυντικές περιστάσεις που συνδέονται με τους κατηγορουμένους. Οι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγόρησαν τον εισαγγελέα ότι υπερέβη τα εσκαμμένα προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς. «Δεν είναι προάγγελος καλής εξέλιξης ο εισαγγελέας να προκαταλαμβάνει τη δικανική κρίση» είπαν χαρακτηριστικά, για να εισπράξουν την απάντηση: «Δεν χρησιμοποίησα ούτε λέξη παραπάνω από όσα αναφέρει το κατηγορητήριο, είμαι δεινός τηρητής της ποινικής δικονομίας και της τυπικότητας. Αν οι κατηγορούμενοι έχουν κάτι να πουν για τη δικαστική τιμή του εισαγγελέα, να το πουν ευθέως».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης:

(O Aλ. Κούγιας)

(Ο Μ. Δημητρακόπουλος)

(Ο Θ. Μαντάς)

Η αποχώρηση από το Εφετείο

Διαβάστε επίσης:

Του έβαλαν χειροπέδες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013, 13:44

Άρχισε η δίκη του Άκη, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013, 09:39

Η ζωή του «ωραίου Μπρούμελ», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013, 10:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης