Ακυρώνεται η αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Αγίας Πετρούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, 23:39
Ακυρώνεται η αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Αγίας Πετρούπολης
Ακυρώνεται η αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Αγίας Πετρούπολης, η οποία θα ξεκινούσε αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, παρουσιάστηκε αδυναμία ενοικίασης δωματίων. Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου, «τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης έχουν

πληρότητα το καλοκαίρι που αγγίζει το 100% αλλά πρόσθετα και λόγω ενοικίασης από την εταιρεία T.A.P. περίπου 100 δωματίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης μας».

Ωστόσο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν έστω τα παιδιά που θα έρθουν για τις παιδικές κατασκηνώσεις, ο δήμος μαζί με τους δήμους της Αγ. Πετρούπολης και Σοσνόβι Μπορ έκλεισαν νέα συμφωνία με την Ellinair βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται για αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει συνδυασμό αεροπορικής-λεωφορειακής σύνδεσης προκειμένου τα παιδιά των Ρώσων να έλθουν φέτος στις κατασκηνώσεις της Αλεξανδρούπολης απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό την Μόσχα, αλλά και όσοι Ρώσοι μεμονωμένα έλθουν. Για τον σκοπό αυτό, θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης με την Αγ. Πετρούπολη. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα θα γίνεται δωρεάν με λεωφορείο στις οργανωμένες ομάδες και το εισιτήριο από και προς Αγ. Πετρούπολη με επιστροφή θα κοστίζει 250 ευρώ.

Η δημοτική αρχή μάλιστα μας ενημερώνει για του χρόνου το καλοκαίρι, σημειώνοντας: «Συμφωνήθηκε επίσης ότι το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου 2017 και κάθε Σάββατο θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις Αγ. Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, οπότε οι Ρώσοι ιδιαίτερα θα έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα που μεσολαβεί να κλείσουν δωμάτια στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης τα οποία δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν φθάνουν για να καλύψουν τόσες τουριστικές ανάγκες. Προκύπτει ανάγκη αύξησης των κλινών με ανέγερση νέων ξενοδοχείων, γεγονός που θα προκύψει επίσης μετά από λίγους μήνες κατά την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στην επέκταση της Ν. Χιλής και της Καλλιθέας».

ΠΗΓΗ: thrakinea.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016, 23:39