Έπειτα από τις κυβερνητικές αντιδράσεις, η Αττική Οδός «παίρνει πίσω» τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων που είχε εξαγγείλει τον περασμένο Ιούνιο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Αττικής Οδού αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δύο δόσεις, η μία την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 1η Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα αυξάνονταν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο «τσουχτερές».

Στην Κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση θα ξεπερνούσε το ένα ευρώ, αφού από την 1η Ιουλίου επρόκειτο να αυξηθεί από 7,10 ευρώ σε 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.

Ικανοποίηση Καραμανλή για την απόφαση 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ… Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτήν την αύξηση, γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του υπουργείου. Κι έτσι σήμερα βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’ όλα, το καλό του πολίτη». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης