Άκρως επικίνδυνο κρίνεται το κτήριο που στεγάζει το Λύκειο των Φερών στον Νομό Έβρου και η μεταστέγασή του κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Το θέμα ήρθε στο φως όταν άνοιξε μια τεράστια ρωγμή στην κεντρική κολόνα του κτηρίου (το οποίο μετρά πάνω από 60 χρόνια ζωής).

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος έχει κινητοποιήσει την τεχνική υπηρεσία του δήμου, βρέθηκε στο σημείο και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Φερών, Νίκο Γκότση, αναζητούν νέο κτήριο για τη στέγαση των μαθητών. Η επιλογή του θα γίνει άμεσα και οι προτάσεις είναι το Γυμνάσιο της πόλης ή ένα από τα δημοτικά σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται βέβαια, οι μαθητές θα τελειώσουν τη χρονιά κάνοντας βάρδιες, αφού είναι αδύνατον να στεγαστούν όλοι σε ένα κτήριο, αλλά παράλληλα ξεκινούν άμεσα και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για ανέγερση νέου μέρους που θα στεγάσει το Λύκειο της πόλης. Ήδη ο κ. Λαμπάκης βρίσκεται σε επαφές με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ώστε να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Πηγή: dimosia.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης