Εντονες είναι τις τελευταίες ώρες οι διαμαρτυρίες αστυνομικών που εμπλέκονται στις μεταγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, κρατουμένων από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Οι ένστολοι κατήγγειλαν ότι ειδικές στολές που φορούν κατά τη μεταφορά των εγκλείστων αφενός δεν πληρούν τις προδιαγραφές προστασίας, αλλά υποχρεούνται βάσει της διαδικασίας να παραμείνουν σε κλειστό χώρο μέχρι και πέντε ώρες με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Σε αρκετές περιπτώσεις στον εξοπλισμό που παρέχεται στους αστυνομικούς από το Κατάστημα Κράτησης δεν περιλαμβάνονται προστατευτικά γυαλιά και ασπίδες προσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επικοινωνία που είχαν με τον ΕΟΔΥ, η οδηγία που έλαβαν ήταν μετά από κάθε μεταγωγή να τίθενται σε υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα (!). Οδηγία η οποία μέσα σε λίγα 24ωρα πάρθηκε πίσω με τους ένστολους να καλούνται να εκτελέσουν κανονικά τις υπηρεσίες τους.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ και θα επιχειρηθεί συνάντηση και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

«Θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μικρό ιατρείο εντός των φυλακών, αφού καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα ελαφρά περιστατικά, ώστε να μη γίνονται μεταγωγές για “χάρη γούστου” στα νοσοκομεία, γιατί κινδυνεύουν οι αστυνομικοί. Η Ένωση αυτοβούλως προσέφερε στολές» δήλωσε ο κ. Τσίτσικας, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: pelop.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης