Παράπονα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον γιγάντιο χριστιανικό σταυρό που υψώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και είναι ορατός στην Ανδριανούπολη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ahval που επικαλείται ρεπορτάζ της yeniakit, ο Ερντογάν αναμένεται να θέσει το ζήτημα σε συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κατά την τελετή αγιασμού του σταυρού, οι ελληνοορθόδοξοι ιερωμένοι φαίνεται να είπαν: «Κάθε φορά που θα τον βλέπουν οι Τούρκοι, θα μας θυμούνται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από την άλλη πλευρά στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι και οι Greek City Times μετέδωσαν την είδηση, διαψεύδοντας ωστόσο τα εν λόγω σχόλια από τους ιερείς. Ο ιστότοπος ανέφερε επίσης, ότι ο σταυρός βρισκόταν στην Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και είναι ορατός από την πόλη της Τουρκίας, την Εδιρνή και άλλες περιοχές κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το evrosnews, το περασμένο Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό, τον οποίο πλαισίωνε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης. Στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό, ενώ τις ακολουθίες του αγιασμού και του Μικρού Αποδείπνου παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, καθώς και πολλοί πιστοί από την περιοχή.

Ο τεράστιος, φωτεινός Τίμιος Σταυρός έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης