Αγροτικό συλλαλητήριο στη Λαμία, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Φωκίδας. Καλούν να συμμετάσχουν σ’ αυτό οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11:00 έξω από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ανακοίνωση τους λέει τα εξής :
«Δίνουμε μαχητική απάντηση σ΄ αυτούς που τρώνε τον μόχθο μας, στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων όσων ψήφισαν τα Μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι στο συλλαλητήριο για να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια:
Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα μας με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε. Στους πλειστηριασμοί και τις κατασχέσεις.

Παλεύουμε και διεκδικούμε άμεσα:

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών από τη ζημιά της δακοπροσβολής.
Κάλυψη του κόστους σε όσους ελαιοπαραγωγούς προέβησαν σε δακοκτονία με ίδια μέσα μετά από προτροπή της Περιφέρεια, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Κατάργηση του χαρατσιού 2% υπέρ της δακοκτονίας.

Δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους έγκαιρα και με πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού, διοικητικού και εργατικού προσωπικού από την Περιφέρεια για την εκτέλεση και τον έλεγχό της.
Να πληρωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι με το σύνολο των ενισχύσεων. Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Να δοθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Να μην ισχύσει το κριτήριο αρδευσιμότητας των κτημάτων.Ανυποχώρητη πάλη για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης»
Πηγή: tvstar.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης