Για την αγωνία των παιδιών του θύματος να σώσουν την 35χρονη μητέρα τους που έπεσε νεκρή, πέρυσι το καλοκαίρι, από τη μανία της 27χρονης κατηγορουμένης, μίλησε καταθέτοντας στο δικαστήριο η αδελφή της άτυχης γυναίκας, Έλλη Πασπαλά.

«Τα παιδιά εκείνη την ώρα έτρωγαν σουβλάκια και η αδελφή μου πότιζε όταν, όπως μου είπαν, την άκουσαν να φωνάζει “φύγε από το σπίτι μου, βοήθεια”. Τα παιδιά έτρεξαν και είδαν την κατηγορούμενη να χτυπά με το μαχαίρι τη μητέρα τους. Την είχε πιάσει από τα μαλλιά για να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της. “Μη σκοτώνεις τη μαμά μου” φώναξε ο μικρός και η 27χρονη απάντησε, όπως μου περιέγραψε “είναι εμπόδιο”» κατέθεσε η αδελφή του θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, τα παιδιά «έπεσαν πάνω στην 35χρονη αλλά ήταν τέτοια η μανία της που ξαναχτύπησε το θύμα». Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα παιδί της πέταξε το σουβλάκι που κρατούσε στα χέρια του βλέποντας τη μητέρα του, στα γόνατα και την κατηγορούμενη από πάνω της να τη χτυπά.

«Τα παιδιά προσπαθούσαν να της πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια. Τελικά, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο».

Τα παιδιά της είπαν, κατέθεσε η μάρτυρας, πως ο πρώην γαμπρός της έφτασε στο σπίτι και χαστούκισε την κατηγορούμενη που ήταν εκτός εαυτού για να σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχε χτυπήσει και τον μικρό στο γόνατο. Πιστεύω ότι τα παιδιά γλύτωσαν από τύχη. Ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους…» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια. Η μάρτυρας υποστήριξε πως την ώρα του φονικού δέχτηκε τηλεφώνημα από τα παιδιά και άκουσε την αδελφή της να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια, τρέξτε στον πατέρα σας» και τα παιδιά να φωνάζουν «μην σκοτώνεις τη μαμά μου».

«Όπως μάθαμε αργότερα η κατηγορούμενη, λίγο πριν πάει στην αδελφή μου, είχε τσακωθεί με τον πρώην γαμπρό μου τον οποίο είχε επισκεφθεί στο συνεργείο του περίπου 80 μέτρα μακριά από το σπίτι. Τα παιδιά μου είπαν πως άκουγαν τις κραυγές και τα ουρλιαχτά από τον καυγά και ο μεγάλος φοβήθηκε και είπε “καλύτερα να μπούμε στο σπίτι και να κλειδώσουμε”».

Όλα ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2014 όταν, σύμφωνα με τη μάρτυρα, η κατηγορούμενη τηλεφώνησε στην αδελφή της και της είπε πως σε μια εβδομάδα επρόκειτο να γεννήσει το παιδί του συζύγου της.

«Η αδελφή μου προσπαθούσε να σώσει το γάμο της και ζήτησε από το 41χρονο ακόμη τότε σύζυγο της να κάνει τεστ πατρότητας» είπε η κ. Πασπαλά και περιέγραψε δεκάδες τηλεφωνήματα που η κατηγορούμενη έκανε στην αδελφή της. «Μια φορά είχαμε πάει βόλτα και της τηλεφώνησε 80 φορές» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Οι μήνες που ακολούθησαν, όπως κατέθεσε η αδελφή του θύματος, σημαδεύτηκαν από εντάσεις, βίαια επεισόδια, απειλές και οι χωρισμοί και οι επανασυνδέσεις ήταν τακτικές με τον 41χρονο να ισχυρίζεται πως η κατηγορούμενη απειλούσε πως θα κάνει κακό στη γυναίκα και τα παιδιά του αν την εγκαταλείψει.
«Τον Οκτώβριο του 2015 η κατηγορούμενη χτύπησε την αδελφή μου όταν πήγε στο συνεργείο για να πάρει χρήματα για τα παιδιά. Της επιτέθηκε πισώπλατα και η αδελφή μου φόρεσε κολάρο για 20 ημέρες. Εκείνη την ημέρα πήγαν και οι δυο στο Αυτόφωρο. Η αδελφή μου αθωώθηκε και η 27χρονη καταδικάστηκε σε 6 μήνες».

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ένα μήνα πριν το έγκλημα ο 41χρονος έφυγε από το σπίτι της κατηγορούμενης, έμενε στο συνεργείο και προσπαθούσε να έρθει και πάλι σε επαφή με τα παιδιά του με τα οποία είχε να επικοινωνήσει οκτώ μήνες. «Ήταν κάτι που προφανώς εξαγρίωσε την κατηγορούμενη. Όταν στο παρελθόν ο πρώην γαμπρός μου είχε πει πως θα δει τα παιδιά τσακώθηκε με την κατηγορούμενη και εκείνη τον έκαψε με οινόπνευμα».

Η μάρτυρας μίλησε και για το δράμα που ζουν σήμερα τα παιδιά, την επιμέλεια των οποίων έχει αναλάβει η ίδια. «Ο μικρός βλέπει εφιάλτες και ξυπνάει φωνάζοντας “μην σκοτώνεις τη μαμά μου”. Έχουν μείνει από μάνα και από πατέρα… Η ερωμένη σκότωσε τη σύζυγο. Αυτά ούτε στις αμερικανικές ταινίες δεν συμβαίνουν” είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης