Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Άγρια καταδίωξη σημειώθηκε χθες στα στενά του Πειραιά, όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν δύο ύποπτα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και θέλησαν να τα ελέγξουν.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ήταν λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης, όταν οι αστυνομικοί έκαναν το πρώτο σήμα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο. Τότε ο οδηγός του δικύκλου ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα ΔΙΑΣ πήρε στο κατόπι τους δύο υπόπτους και, χρησιμοποιώντας ηχητικά και φωτεινά σήματα, άρχισε να τους καταδιώκει στα στενά της περιοχής. Κατά την καταδίωξη ο οδηγός της μοτοσυκλέτας παραβίασε αρκετούς ερυθρούς σηματοδότες και σήματα STOP, μέχρι τη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Επτανήσου, όπου έχασε τον έλεγχο και η μηχανή ανατράπηκε.

Μετά την πτώση ο συνοδηγός τράπηκε σε φυγή πεζή, ενώ ο οδηγός ανέβηκε και πάλι στο δίκυκλο, με αποτέλεσμα η καταδίωξη να συνεχιστεί. Γύρω στις 16.15, στη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Διστόμου, ο οδηγός της μηχανής έχασε και πάλι τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές. Εκεί ήταν που τελικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του πέρασαν και τις χειροπέδες.

«Πλούσιο» εγκληματικό παρελθόν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συλληφθείς, 27 ετών Έλληνας, είναι σεσημασμένος, καθώς έχει στο παρελθόν εμπλακεί σε πλείστες ληστείες, έχει συλληφθεί για κλοπές οχημάτων, ενώ έχει κατηγορηθεί και για διακίνηση ναρκωτικών. Οι περιοχές που επιλέγει να δρα είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Πειραιάς, ο Βόλος, η Σπάρτη αλλά και η Μάνη.

Ενδεικτικό άλλωστε της δράσης του 27χρονου είναι ότι, αν και μικρός σε ηλικία, είχε συλληφθεί το 2014 κατηγορούμενος για 15 ένοπλες ληστείες.

Λίγο πριν συλληφθεί μάλιστα χθες Δευτέρα, προέκυψε ότι, μαζί με τον συνεργό του που αναζητείται, είχε κλέψει το πορτοφόλι γυναίκας στην οδό Ιωνίας στη Νίκαια. Τελικά, το πορτοφόλι εντοπίστηκε στο σημείο όπου έπεσαν την πρώτη φορά οι δράστες, στη συμβολή δηλαδή των οδών Κολοκοτρώνη και Επτανήσου. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Νικαίας, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστεία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης