Με αγωγή προτίθεται να απαντήσει ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα η οποία διαρκούσης της ανάκρισης  και λίγο πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος ποινικολόγος έσπευσε να «θριαμβολογήσει» για την επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, μ ε δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση.

Ο Διδάκτωρ της Νομικής και συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, προανήγγειλε την κατάθεση αγωγής σε βάρος της κ. Παπακώστα, η οποία, όπως τόνισε, παραβίασε κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας του κάθε κατηγορουμένου, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλωστε θεσπίσει, με νόμο ο οποίος προβλέπει μάλιστα και κυρώσεις για οποιονδήποτε που τον παραβιάζει. Στην ανακοίνωση του κ. Κονταξής αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρα την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες  η κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων.  Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο το πρωί στις 9 προ της απολογίας του κ. Λυκουρέζου θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της κας Παπακώστα, προς πιστή εφαρμογή του νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε και η οποία με τις δηλώσεις της παραβίασε κατάφωρα, το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε υπόπτου ή κατηγορουμένου , του τεκμηρίου αθωότητας. Σημειώνω πως δεν έχει απολογηθεί καν ο κ. Λυκουρέζος και πάρα ταύτα έχει δημιουργηθεί με ευθύνη και κυβερνητικών αξιωματούχων και βάση του εντάλματος σύλληψης το οποίο εξεδόθη ένα νοσηρό αρνητικό κλίμα, το οποίο ελπίζω να μην επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση».  

Στις δηλώσεις της η κ. Παπακώστα αφού έδωσε συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι είναι μια ακόμη επιτυχία της, λυπάμαι βέβαια, διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Χαίρομαι όμως πάρα πολύ που υπάρχουν υπηρεσίες όπως είναι η αντιτρομοκρατική αλλά και άλλες οι οποίες πραγματικά επαγρυπνούν. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να δώσω, ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι νυχθημερόν εργάζονται υπηρεσίες οι οποίες έχουν εξαιρετικά εξειδικευμένο προσωπικό με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους αλλά κυρίως για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Θέλω να τους συγχαρώ και θέλω να πω ότι ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση η οποία είχε και θύματα, είχε και απειλή θυμάτων και με αυτή την έννοια νομίζω ότι ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα πάντως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε νομικούς κύκλους αλλά και δικηγόρους  το ένταλμα σύλληψης  σε βάρος των δύο κατηγορούμενων συναδέλφων τους και κυρίως σε βάρος του  Αλέξανδρου Λυκουρέζου, θεωρώντας πως η έκδοσή του για πρόσωπα που βρίσκονται καθημερινά στα δικαστήρια και είναι γνωστής διαμονής, είχε μόνο χαρακτήρα εντυπωσιασμού.  Χαρακτηρίζουν  δε ο ένας μετά τον άλλον, με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα τουλάχιστον ‘άστοχο» το ένταλμα αφού οι ανακριτικές αρχές θα μπορούσαν να τους καλέσουν προηγουμένως σε απολογία και στη συνέχεια να αποφάσιζαν για την περαιτέρω τύχη τους. Τη δυσαρέσκειά τους μάλιστα δεν κρύβουν ούτε οι δικηγόροι που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καταδικάζουν τις συλλήψεις των συναδέλφων τους. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης