Aντιμέτωπη με ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκεται η Ζάκυνθος, με τραγικό αποτέλεσμα ένας 33χρονος άνδρας να χάσει τη ζωή του, καθώς το όχημά του παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Το αυτοκίνητο του Γ.Ζ. βρέθηκε μέσα σε χαντάκι, έχοντας παρασυρθεί από χείμαρρο εν μέσω καταρρακτώδους βροχής​Το αυτοκίνητο του βρέθηκε μέσα σε χαντάκι, έχοντας παρασυρθεί από χείμαρρο εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, στην περιοχή Βανάτου, κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, στον επαρχιακό δρόμο Ζακύνθου-Αλυκών. Τη δήλωση εξαφάνισης στην αστυνομία έκανε ο αδελφός του νεαρού από το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από πολύωρες έρευνες των Αρχών και πολιτών, ο άτυχος νεαρός βρέθηκε νεκρός, από συγγενή του, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το σημείο που είχε εντοπιστεί το όχημά του.

Ο άτυχος νεαρός Γιώργος Ζουπάνος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες καταστροφής

Πλημμυρισμένα σπίτια, χωράφια… λίμνες και δρόμοι… ποτάμια συνθέτουν το σκηνικό καταστροφής στη Ζάκυνθο. Κάτοικοι του νησιού ανέφεραν ότι η ισχυρή νεροποντή ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και λίγη ώρα αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρασύρθηκαν από χείμαρρο και αναποδογύρισαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και στα Πηγαδάκια​

Αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε όσα σημεία του νησιού η διέλευση οχημάτων και πεζών είναι επικίνδυνη. Τα προβλήματα έγιναν ακόμα μεγαλύτερα λόγω των σκουπιδιών που παρασύρθηκαν από το νερό της βροχής και βούλωσαν τα κατά τόπους φρεάτια. Στο νησί υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της απουσίας νέου χώρου εναπόθεσης των σκουπιδιών.

Έντονα τα παράπονα κατοίκων που κάνουν λόγο για απουσία αντιπλημμυρικών έργων και για μπαζωμένους χειμάρρους. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο imerazante.gr, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρασύρθηκαν από χείμαρρο και αναποδογύρισαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και στα Πηγαδάκια. Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησε τη συνδρομή περιοχών της ηπειρωτικής χώρας. Ενισχύσεις έχουν ήδη φθάσει από την Πάτρα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης